1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nova Toyota Corolla Cross (GALERIJA)
Nova Toyota Corolla Cross (GALERIJA)
3

Nova Toyota Corolla Cross (GALERIJA)

1.41K
3
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka plasirala je novu varijantu modela Corolla. Ova verzija jasno koketira sa SUV segmentom, i za sada je dostupna samo na tajlandskom tržištu. 

No, jasno je da Toyota nema nameru da se zadrži samo u ovoj zemlji, ali za sada nema informacija o tome kada će i gde sve da stigne Corolla Cross. Prema informacijama iz nekoliko stranih medija, izvesno je da će ovaj model biti dostupan i u Evropi, ali nema ni naznaka kada Corolla Cross mogla da stigne na Stari kontinent.

Ovaj automobil koristi TNGA-C platformu, i biće dostupan sa benzinskim motorom, ali i sa hibridnim pogonskim sklopom. Dugačak je 4.460 mm, širok 1.825 mm i visok 1.620 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.640 mm.

Bazični model za tajlandsko tržište koristi 1,8-litarski benzinski agregat koji razvija 140 ks i 175 Nm, a snaga se na prednje točkove prenosi putem CVT menjača. U ponudi je i hibrid koji kombinuje 1,8-litarsku benzinsku pogonsku jedinicu od 98 ks i 142 Nm sa elektromotorom koji isporučuje 72 ks i 163 Nm.

Kada je reč o izgledu, Corolla Cross bar spolja ni ne liči na standardni model Pre bi se moglo reći da je Cross varijantu velikog uticaja imao dizajn RAV4. Na anfasu dominira velika crna maska hladnjaka uz nešto oštrije crte svetlosne grupacije, što sve daje značajno agresivniji izgled ovom krosoveru.

Dizajneri Toyote odlučili su se za ubacivanje crnih elemenata u eksterijeru zarad razbijanja monotonije. Tako su delovi odbojnika, oplate u lukovima iznad točkova, bočne „suknjice“, pa i šine na krovu sve izvedene u crnoj.

Što se tiče enterijera, ovde je već bilo daleko manje izmena u odnosu na heč varijantu Corolle. Ispred vozača je digitalni instrumentalni panel, povrh centralne konzole je ekran osetljiv na dodir za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, a vidimo i iste otvore za klimatizaciju kao kod standardne Corolle. Japanska marka navodi da prtljažnik ima zapreminu 487 litara ako se uzme varijanta bez rezervnog točka, dok ona sa njim raspolaže sa 440 litara.

Toyota je saopštila da će Corolla Cross biti u prodaji na tajlandskom tržištu već ovog meseca, ali za sada nema informacije kada će i u koje druge zemlje stići ovaj interesantni automobil.

AutoRepublika 

(1405)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mislio sam da je ovaj 1,8 od 140 ks odavno zauvek nestao …
Dobra visina Obećava.

TNT

Rav4 = 4,6 m; Corolla sedan = 4,63 m; ovo bi rebalo a ima 4,46 m?!? Do sada sam bio uveren da je Rav4 = Auris (danas Corolla) na štulama, sada mi ništa nije jasno, sem želje Tojote da radi isto što i VW – u svakoj varijanti i u svakom segmentu, u svakoj dužini… barem po jedan SUV.

moron

Corolla HB je 437 cm, tako da ovo i jeste Corolla HB „na štiklama“. Tim pre jer oba imaju isti Wb u milimetar.