1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chery predstavio sedan Cowin Xuandu
Chery predstavio sedan Cowin Xuandu
3

Chery predstavio sedan Cowin Xuandu

286
3
Podelite sa prijateljima:

Iako je Chery otuđio kontrolni udeo od 51% u ćerka-firmi Cowin, i dalje je odgovoran za razvoj novih modela i širenje game tog brenda. Originalna ideja je podrazumevala proizvodnju jednostavnih i jeftinih automobila, ali, kako narod kaže „nije se primilo“, pa je sada Cowin (ili Kaiyi kako Kinezi kažu) preusmerio svoje težnje ka animaciji mlađe publike.

Nova paleta četvorotočkaša marke Cowin u ponudi obuhvata krosovere X3 i Showjet, a evo od ovog momenta se kompanija vratila i u segment putničkih automobila. Ako znamo da je Cowin u početku sklapao male sedane i hečeve iz B segmenta, možemo reći da je sada pažnja posvećena razvoju većih automobila.

Novi Cowin Xuandu predstavlja oživljen i temeljno redizajniran sedan Chery Arrizo 7, koji se proizvodio od 2013. do 2019. godine. Nekada se nudio i u Ruskoj Federaciji. Original je bio prepoznatljiv po opštim proporcijama, obliku bokova i otvora za vrata.

Međutim, dizajn limuzine izmenjen, rasveta i svi spoljni paneli karoserije (s izuzetkom krova) su potpuno novi. Točkovi su su izvedeni u stilu drevnog kineskog oružja.

Limuzina iz Kine o kojoj ovom prilikom pričamo, vršnjak je Hyundai Elantre ili Toyote Corolle. Duga je 4.666 milimetara, široka 1.825 mm, visoka 1.483 mm. Između osovina se prostire distanca duga 2.700 mm.

Uzgred budi rečeno, originalni Arrizo 7 je koristio nezavisno oslanjanje na zadnoj osovini, ali nema pojedinosti, odnosno detaljnijih informacija o šasiji sedana Cowin Xuandu. Pod haubom se nalazi turbobenzinski motor koji je razvio Chery i koji nudi zapreminu od 1,5 litara. Snažan je 156 „konja“. Kupci će birati između petostepenog ručnog menjača i varijatora, što se tiče transmisije.

Enterijer je u potpunosti nov i kombinuje sportski stil s klasičnim rešenjima. Veoma je iznenađujuće to što Kinezi nisu koristili nikakve virtuelne spravice. Tako se Xuandu oslanja na analogne pokazivače s ekranom u sredini, tradicionalnu ručicu automatske transmisije koju je moguće zaključati i klima uređaj čijim se radom upravlja putem tastera smeštenih na zasebnom panelu.

Dalje, deo opreme je multimedijalni sistem, uključena je opcija pokretanja motora putem pritiska na taster, električna ručna kočnica i panoramski krovni otvor. Ideja proizvođača da ponudi neki sportski detalj je odgovorna za to što je obruč upravljača obložen perforiranim materijalom, dok enterijerom dominiraju kontrastni umeci. Prednja sedišta u istom duhu nude integrisane držače za glavu.

Novajlija Cowin Xuandu bi trebalo da se pojavi na lokalnom, kineskom tržištu pre nego što dođe središnji deo jeseni. Cenovna politika nije ni nagoveštena, ali se ipak očekuje da ponuda za kupce bude veoma prihvatljiva. Uzgred, Cowin je nedavno objavio da će uskoro početi s izvozom.

AutoRepublika

(286)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Dizajn je mješavina svega i svačega.Napred Pežo 508, bočna strana je nešto između Honde Akord i Audi-ja A4, nazad opet vidim svjetla Honde, unutrašnjost me neodoljivo podsjeća na Hjundai.Sve je skladno uklopljeno ali samo ime Čeri.??Da li je to mini paradajiz ili začin:??A tek znak , neupečatljivo, neprepoznatljivo,neorginalno..???Na marketingu Kinezi moraju mnogo više poraditi, kvalitet se uveliko približava zapadu.

BB

Pa za manje para kupiš sve što si naveo 😂🤣

Yrraf

Ako smo realni nekakve originalnosti u autoindustriji odavno nema. Polovini modela da zameniš znak ne bi provalio da je nešto čudno. Ono što je meni zanimljivo je da su Kinezi sa dizajnom i kvalitetom skoro stigli najveće igrače. Dobro stoje i na polju EV i to ke verovatno segment u kome će uleteti na svetsku scenu da iskoriste trend. Mislim da su oni definitivno budući Koreanci samo se pitam može li EU autoindustrija da preživi takvu konkurenciju. Jedno su Japanci i Koreanci, ali ovi imaju gigantsko tržište i ogroman proizvodni potencijal. A zamisli Evropu bez auto-industrije. To bi bio potpuni… Pročitaj više »