1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes povlači veliki kontigent relativno novih vozila zbog curenja goriva
Mercedes povlači veliki kontigent relativno novih vozila zbog curenja goriva
3

Mercedes povlači veliki kontigent relativno novih vozila zbog curenja goriva

1.56K
3
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz će na korektivnu intervenciju u ovlašćene servise pozvati vlasnike više od 668.000 vozila sa oznakama trokrake zvezde, a koja se nalaze na kineskim drumovima, zbog mogućeg neželjenog curenja goriva.

Dihtung (zaptivka) između pumpe visokog pritiska i voda koji pod niskim pritiskom vodi gorivo, mogao bi vremenom da popusti, dozvoljavajući tako da dođe do curenja pomenute tečnosti. Rizik od takvog epiloga je najviši u situacijama u kojima se motor startuje po hladnom vremenu tokom zime. To proizilazi iz prošlonedeljne objave sa sajta Kineske državne administracije zadužene za regulatorna pitanja tržišta (State Administration for Market Regulation). O kampanji povlačenja vozila Mercedesa je ranije danas izvestila i državna novinska agencija Xinhua.

Akcija povlačenja 668.954 četvorotočkaša započinje na dan 18. decembar 2020. gdoine, i uključuje nekoliko modela proizvedenih između februara 2013. i juna 2017. godine. U tužnu priču su uključeni sledeći modeli: C klasa, E klasa, V klasa, GLK, CLS, SLC, GLC i VS20 Vito.

Većina vozila je proizvedena od strane kineske kompanije Beijing Benz Automotive Co. Njih 12.500 jedinica je sklopljeno od strane firme Fujian Benz Automotive Co., dok ih je samo 36.000 pogođenih primeraka uvezeno.

Popravka će biti izvršena potpuno besplatno za vlasnike u ovlašćenim servisima.

Informacija o novoj rundi povlačenja vozila nemačke premijum marke dolazi samo nakon jednog meseca u kom je predmet opoziva bilo  4.653 primeraka uvezene G klase, a zbog neispravnih Isofix priključaka za dečija sedišta, izvestila je Xinhua.

Pomenuta vozila G klase su sišla s proizvodnih traka u intervalu od 14. februara 2018. godine do 24. septembra prošle godine.

AutoRepublika

(1559)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mikele

Majstori!
A i poštemo je brate, dve če biti besplatno popravljeno u ovlašćenom servisu. Licimeri

moron

Ma, jak mi problem … Pa, i meni je na ladi curelo gorivo …

hercegovac

Kazu da je statistički gledano Mercedes najopozvanija premijum marka u poslednje dvije godine. Toliko hvaljeni inovatori, sa paprenom cijenom svakog modela koja bi trebala imati opravdanje u koristenju samo najkvalitetnijih materijala ima toliko propusta da je nevjerovatno tradicionalistima shvatiti da se to desava „neprikosnovenom“ Mercedesu. Iako ga gotivim zbog udobnosti ne mogu da zazmirim na decenijsku potvrdu da je Lexus najpouzdanija premijum marka na planeti.