1. Home
  2. Vesti
  3. Australijanci sve manje zainteresovani za kompaktne automobile
Australijanci sve manje zainteresovani za kompaktne automobile
0

Australijanci sve manje zainteresovani za kompaktne automobile

226
0
Podelite sa prijateljima:

Nekada najpopularniji segment automobila među Australijancima, danas trpi veliki pad prodaje. 

Razloga je više, ali je činjenica da je SUV trend otkinuo najveći deo kupaca C segmentu. Jednostavno, trend je sve snažniji, a oni koji kupuju SUV modele često su uvereni da dobijaju značajno više prostora nego što je to slučaj sa automobilima koji imaju manji klirens.

U podacima koji su objavljeni za 2019. godinu zaključno sa prethodnim mesecom, jasno je vidljiv ogroman pad potražnje za kompaktnim automobilima.

Toyota Corolla je i dalje najprodavaniji kompaktni model u Australiji i ukupno treći najpopularniji. Ipak, ni ona ne beleži fantastične rezultate jer je u odnosu na prošlu godinu za isti period prodato čak 4.888 primeraka manje. Ništa nije bolja situacija ni sa Volkswagen Golfom, koji je u minusu za 4.318 jedinica.

Ni novopečena Mazda3 nije preterano zainteresovala Australijance, te otuda za 4.219 automobila lošiji rezultat nego lane. Legendarnoj Subaruovoj Imprezi potrebno je nešto više od renomea da dođe do novih kupaca u tamošnjim krajevima, te otuda manjak od 4.166 vozila.

Ne cvetaju ruže ni nekadašnjem australijskom ponosu – Holdenu. Holden Astra (koja se više ne sklapa u Australiji, već u Nemačkoj), ostvarila je za 3.933 primeraka gori učinak nego prošle godine za isti referentni period. Hyundai Accent takođe ima problema da pronađe nove kupce (-3.791).

Kada se sagleda da je u međuvremenu porasla prodaja SUV modela C i D segmenta, jasno je da se kupci u Australiji sve radije odlučuju za veće i prostranije automobile. Uostalom, dva najprodavanija vozila u toj zemlji ove godine su Toyota Hilux i Ford Ranger.

AutoRepublika 

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments