1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ovo je novi GMC Syclone
Ovo je novi GMC Syclone

Ovo je novi GMC Syclone

200
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko ste želeli brzi američki proizvod iz ranih devedesetih godina prošlog veka, najbolji izbor je verovatno bio jedan pikap. Reč je o modely Syclone od GMC-a (komercijalna divizija General Motorsa), koji je pakovao laganu školjku i moćni V6 agregat sa turbo punjačem. Sa 280 konjskih snaga ispod haube, Syclone je bio u stanju da dostigne ubrzanje do 100 km/h za samo 4,3 sekunde, što ga je stavilo u istu kategoriju sa mnogim egzotičnim automobilima.

GMC Syclone – bok i zadnji kraj

Ispred nas je sada moderna kreacija ovog pikap kamioneta, ali ga ne proizvodi spomenuti GMC već samostalna tjuning kuća Speciality Vehicles Engineering (SVE). Međutim, pošto se model Sonoma (na kojem je originalni Syclone bio zasnovan) više ne proizvodi, za bazu je uzet najmanji GMC u ponudi, i to pikap srednje klase Canyon. Čak i tu dolazimo do još jedne bitne izmene, a to je podatak da Canyon ne postoji u verziji sa dvoje vrata, pa je izabrana konfiguracija sa kraćim zadnjim „kontraš“ vratima.

GMC Syclone – bok i njuška

Slično kao kod prethodnika, i ovaj put je dodat turbo punjač na postojeći 3,6-litarski V8 motor, a konačna brojka iznosi 750 konjskih snaga i 813 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Jedini menjač u ponudi je osmostepeni „automatik“, koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Iako je kompletna mehanika preuzeta iz GMC-a, SVE kaže da je modifikovana da podnese veću snagu, i da je njegov sistem u stanju da prebaci 62% obrtnog momenta na zadnje točkove.

Pogonska jedinica prerađena od strane Speciality Vehicles Engineering (SVE)

Syclone će dobiti i veće kočnice i nove izduvne grane, dok je visina vozila snižena za oko pet centimetara. Na taj način, ovaj pikap je ipak podesniji za uličnu upotrebu i šanse su male da će neko ikada sići sa asfalta. Sa dizajnerske strane, tu su agresivniji branici, posebna hauba, 20-inčne felne i Michelin Pilot Sport pneumatici.

SVE je nekoliko puta ranije najavljivao moderni Syclone, ali je tek sada označio početak proizvodnje. Ponuda će biti limitirana na samo 50 jedinica s fabričkom garancijom u roku od trajanja tri godine.

GMC Syclone – poklopac prtljažnika

Ukoliko se model pokaže uspehom, SVE namerava modernu kreaciju i modela Typhoon, koji je u svoje vreme bio terenska verzija Syclona, a za bazu bi iskoristio novi Chevrolet Blazer.

AutoRepublika

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments