1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Brabus – konverzija Mercedes-AMG E63 sa 700 ks
Brabus – konverzija Mercedes-AMG E63 sa 700 ks

Brabus – konverzija Mercedes-AMG E63 sa 700 ks

3.92K
0
Podelite sa prijateljima:

Moćni sedan iz stanja mirovanja do 100 km/h „doleće“ za 3,2 sekunde, dok je karavanu potrebna jedna desetinka sekunde više.

Povećanje snage od 88 konja od strane Brabusa, inače moćni Mercedes-AMG E63 čini još „opasnijom“ spravom. Nakon ekstenzivnih test vožnji na trkačkim stazama i javnim putevima, kompanija je razvila pomoćnu kontrolnu jedinicu koja može da se priključi, te se na taj način unapređuje postojeći ECU sa novim mapiranjem za ubrizgavanje i paljenje, uz povećavanje pritiska u turbinama.

Zahvaljujući Brabusovim ekspertima, 4,0-litarski biturbo V8 isporučuje 700 konja, dok je maksimalni obrtni moment povećan sa 850 na 900 Nm. Snaga se šalje na sve točkove preko devetostepenog automatskog menjača i 4Matic pogona. Ovaj paket obezbeđuje impresivno ubrzanje od samo 3,2 sekunde za sedan i 3,3 sekunde za nešto teži karavan.

Sve E63 varijante dobijaju izduvni sistem od nerđajućeg čelika sa elektronski kontrolisanim zakrilcima za menadžment zvuka. Na taj način vozač može da odabere „odlazak kući“ režim, koji aktivira „civilizovaniju muziku“ iz „auspuha“, što je zgodno prilikom gradske vožnje.

Brabus je takođe razvio kompletan aerodinamički paket od ugljeničnih vlakana sa različitim izborom poliranih ili mat zaštitnih finiša. Sve je optimizovano u vazdušnom tunelu, a u komponente se ubrajaju prednji spojler, prednji odbojnik sa većim usisnim otvorima, kao i zadnji spojler i difuzor. Odgovarajuće skrojeni naplaci razmere do 21 cola i različiti dizajnerski detalji zaokružuju paket.

Čuvena tjunerska kuća obećava „virtuelno beskrajan“ izbor boja enterijera, sa neograničenim opcijama individualizacije. U Frankfurtu će Brabus izložiti primerak u crveno-crnom, dvobojnom finišu enterijera.

Brabus 700 može da se naruči kao kompletan automobil, dok alternativu predstavlja mogućnost da stručnjaci dorade aktuelni E63 po želji klijenta.

 

(3916)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments