1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Honda Civic Type R će imati 330 „konja“
Honda Civic Type R će imati 330 „konja“
4

Honda Civic Type R će imati 330 „konja“

250
4
Podelite sa prijateljima:

Prema japanskoj brošuri za novu Hondu Civic Type R, hot heč će imati fabričkih 330 konjskih snaga, prenosi Motor1.

Japanski dokument je podeljen na forumima vezanim za Civic jedanaeste generacije. U njemu se navodi da novi Type R proizvodi, pored gore navedene snage i 419 Nm obrtnog momenta iz svog dvolitarskog četvorocilindričnog motora sa turbo punjenjem.

To je povećanje od 10 „konjića“ u odnosu na 320 „grla“ kod prethodnog modela Type R u specifikacijama za tržište Japana, iako je model na američkom tržištu bio izduvan na 310 konjskih snaga. Verovatno će američka verzija nove iteracije takođe imati manjak slične veličine u odnosu na japansku verziju.

Što se tiče mase, u brošuri se navodi da novi model ima 1.430 kilograma. Postoji blago povećanje mase u odnosu na prethodnu generaciju. Navedene specifikacije sugerišu da je novi Type R duži, niži i širi, baš kao što je Honda obećala.

Zanimljivo je da dokument pokazuje da novi Type R ima niži glavni prenosni odnos od prethodnog modela; iznosi 3,842 u poređenju sa 4,111. Sa sličnim prenosnim odnosima kao u prethodnom modelu, ovo bi novom modelu trebalo da pruži još željnije ubrzanje od svog prethodnika.

Kada je reč o bitnim podacima kao što su težina i snaga, vredi napomenuti da se za američki model očekuju neke manje promene. Obično ovo uključuje nešto nižu snagu, koja se često navodi zbog razlika u gorivu. Tačne težine su takođe često različite, u zavisnosti od tačnih ponuđenih nivoa opreme.

U osnovi, međutim, poređenja radi, izgleda da novi Type R ima više snage, uz manji dobitak u težini. Izgleda da je to oštriji, čistiji i fokusiraniji hot heč, sa više snage od bilo kog „tipa“ R koji je ranije bio. To može biti samo dobra stvar.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kraći prvi stepen prenosa ? A druga? Majku mu, sada će možda (neforsirano) moći da kreće i iz druge?
😊
Kao Dačija Duster …

p.s. Hondisti, praštajte 😊

'79 DeVille

„…Zanimljivo je da dokument pokazuje da novi Type R ima niži glavni prenosni odnos od prethodnog modela; iznosi 3,842 u poređenju sa 4,111. Sa sličnim prenosnim odnosima kao u prethodnom modelu, ovo bi novom modelu trebalo da pruži još željnije ubrzanje od svog prethodnika…“ Final drive ratio, (ne znam zasto je prevedeno kao glavni) ukazuje na odnos broja obrtaja vratila koja spaja menjac i diferencijal. Ovaj broj ukazuje na broj revolucija vratila potrebnog da bi se tocak okrenuo za pun krug. Smanjenje ovog odnosa (sa 4.111 na 3.842) utice na sledece parametre: – Povecanje max brzine za dati broj obrtaja… Pročitaj više »

moron

Što se tiče „finalnog prenosa“ načelno si potpuno u pravu, bez greške.
Ako ( uz isti motor) imaš iste prenosne odnose u menjaču i iste dimenzije guma, oa sa finalnog prenosa 4,1 predješ na 3,8, dobijaš manje startna kola, veće maksimalne brzine.
Ova novi motor ima malo veći maks. obrtni moment i malo veču snagu. Isti nije. Za menjač ne znamo. Ali, ne verujem da bi Honda išla na to da „ubije“ ubrzanje zbog veće maks. brzine.

Izmenjeno 1 godina pre od strane moron
'79 DeVille

Honda Civic Type R se pokazala samo na trkackoj stazi. Za to treba brzina. Van staze Type R je kao jedno ruzno pace. Sada mozda malo manje ruzno, ali ruzno.