1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Na prodaju legendarni Mercedes 190 E 2.5-16 EVO II (GALERIJA)
Na prodaju legendarni Mercedes 190 E 2.5-16 EVO II (GALERIJA)

Na prodaju legendarni Mercedes 190 E 2.5-16 EVO II (GALERIJA)

14.41K
5
Podelite sa prijateljima:

Nemačka tjunerska kuća Mechatronik ponudila je na prodaju Mercedes 190 E 2.5-16 EVO II u mint stanju. 

Automobil je prešao svega 9.307 kilometara, a Mechatronik ističe da su pogonski sklop i ogibljenje fenomenalno očuvani. Mercedes je na osnovu modela W201 plasirao prvo 190 E 2.5-16 EVO I 1989. godine na Salonu automobila u Ženevi, a ovaj automobil raspolagao je sa 195 ks.

Godinu dana kasnije, takođe u Ženevi, Mercedes je predstavio Mercedes 190 E 2.5-16 EVO II koji je isporučivao 235 ks. Oba specijalna modela napravljena su u 502 primerka.

 

Od navedene 502 jedinice, 500 automobila su bili ofarbani u crnu boju, dok su vozila sa rednim brojevima 501 i 502 bila sive boje.

Konkretan primerak koji Mechatronik nudi na prodaju proizveden je 13. maja 1990. godine, da bi 13. jula iste godine stigao u prodajno-izložbeni salon Mercedesa u Augzburgu gde je osam godina stajao kao izložbeni automobil. Gunter Til, čuveni sportski vozač, kupio je ovaj primerak 1998. godine i dve godine kasnije izvezao ga u Švajcarsku. U trenutku prebacivanja u Švajcarsku, automobil je prešao 3.900 km.

Narednih 19 godina vozilo je bilo u Tilovoj svojini, a koliko ga je retko zapravo i vozio govori činjenica da je u tom periodu prešaomanje od 5.500 km.

Mechatronik navodi da je automobil praktično „nov“, te da je poslednja provera celog četvorotočkapa sprovedena u njihovoj radionici i to krajem novembra prošle godine.

A cena? Pa, ovakav automobilski dragulj mora da košta, te ne čudi da Mechatronik traži 428.400 evra!

AutoRepublika 

(14409)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Prva brzina ide lijevo pa nazad !

D_C

Čuveni dog-leg menjač koji po meni ima puno logike jer su druga i treća u istoj ravni kao četvrta i peta. Iako je ovaj raspored brzina korišćen pre svega za vozila sportskih karakteristika, imao ga je i VW T3 sa pet brzina.

moron

Takav raspored brzina u menjaču je imao i kamion Zastava 640 AD 🙂

Laki

Kad smo kod Zastave neces mi povjerovati da su taj motor i mjenjac ubacili u Kadilak i dobili atest u Tuzli pocetkom osamdesetih godina!Nakon toga vozen je nekih 12god!

Bungi

Previše je dobar.