1. Home
  2. Vesti
  3. Renault-Nissan alijansa je prodala najviše automobila u 2018. godini
Renault-Nissan alijansa je prodala najviše automobila u 2018. godini
3

Renault-Nissan alijansa je prodala najviše automobila u 2018. godini

786
3
Podelite sa prijateljima:

Prema podacima Reutersa francusko-japanska alijansa drži čelnu poziciju kada se govori o prodaji u prethodnoj godini. 

Početak svake godine u automobilskoj industriji obeleže trzavice oko toga ko je zapravo „najveći proizvođač“.  Godine 2017. je takođe Renault-Nissan bio najuspešniji, a pratili su ga Toyota i VW grupa.

Tako je izgleda slučaj bio i 2018. godine. Renault, Nissan i Mitsubishi prodali su sa svojim supsidijarima 10,76 miliona putničkih automobila. VW grupa je saopštila da je prodala 10,83 miliona, ali kada se od te cifre odbiju kamiona dolazi se do 10,6 miliona automobila. Toyota je prethodne godine prodala ukupno 10,59 miliona vozila, od čega je automobila 10,39 miliona.

Dakle Top 3 bi izgledalo ovako:

  1. Renault-Nissan alijansa – 10,76 miliona
  2. VW grupa – 10,6 miliona
  3. Toyota – 10,39 miliona

Što se tiče same prodaje unutar francusko-japanske alijanse, najviše vozila je isporučio Nissan. Japanska marka pronašla je 5,65 miliona kupaca, što je rezultat lošiji za 2,8% u odnosu na 2017. godinu. Rast prodaje ostvarila je druga japanska marka iz ove alijanse, Mitsubishi. Mitsubishi je isporučio 18% više automobila nego 2017. godine, a ukupan broj je 1,22 miliona. Veći obim prodaje indeksirao je i sam Renault koji je pronašao 3,2% više kupaca, a nove vlasnike pronašlo je 3,88 miliona automobila francuskog brenda.

AutoRepublika

(786)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Para kao u prici…a nece da ulazu u Enston i Viry Satilon a hoce titulu u F1.Ne mozes imati budzet kao Hass npr. i ocekivati da se boris sa Ferarijem,Meckom i Red Bullom,ne ide i ne moze da ide nikako.Renault kao brend,kao proizvodjac,industrija,fabrika…na godisnjem nivou ima za 40 puta veci profit od Red Bulla. A Red Bull je za 1.5 sekundu po krugu brzi od Renaulta.I naravno Red Bull vise love izdvaja za F1 program od Renaulta.Pa idite lijepo u tri pic.e materine svi iz menadzmenta Renaulta.Daj’te bre inzenjerima i struci u Viry i Enstonu odrijesene ruke,da puste mastu na… Pročitaj više »

RENAULT

Drži se ti kamiona, Kanade i ledenih cesta. Vidi se da si napredovao po pitanju informacija, što znači da čitaš sa razumevanjem, ali još ti ne shvataš neke stvari kad je menadžment u pitanju.

Zoca

Moze bolje ,samo Lada i ogromno rusko trziste da se iskoriste eto jos ubedljivijeg vodjstva.I Mitsubishi u alijansi ima perspektivu za sirenje …