1. Home
  2. Vesti
  3. Zaposleni Ferrarija dobijaju 13. platu u visini od 13,5 hiljada evra
Zaposleni Ferrarija dobijaju 13. platu u visini od 13,5 hiljada evra
5

Zaposleni Ferrarija dobijaju 13. platu u visini od 13,5 hiljada evra

2.01K
5
Podelite sa prijateljima:

Lepo bi bilo kada bi se moglo biti jedan od pet hiljada radnika koliko ih se trenutno nalazi na platnom spisku komapnije koja proizvodi automobile egzotične marke Ferrari. Pored toga što je to u osnovi divan posao za nas koji volimo četvorotočkaše, razloga za čežnju ima i nakon objave da je doneta odluka da se radnicima isplati bonus u visini sume od 13,5 hiljada evra. Na taj način se uprava zahvaljuje zaposlenima za doprinos u izuzetno uspešnoj 2022. godini.

Izvršni direktor kompanije sa sedištem u Maranelu, Benedeto Vinja je izjavio da će kadrovi dobiti pomenuti iznos na ime nagradne, trinaeste plate i da će ta suma biti za 12,5% viša od one koja je preneta na tekuće račune proletarijata u godini koja je prethodila.

Ferrari je tokom prošle godine isporučio 13.221 vozilo uz ogroman rast prodaje u odnosu na 2021. godinu, i to od 18,5%. Ako to izgleda fantastično, onda još veće ushićenje povodom poslovnog uspeha budi, za drugo tromesečje najavljeni početak prodaje dugo očekivanog modela Purosangue. Izvršni direktor Ferrarija, pomenuti Vinja rado saopštava kako je tražnja za ovim „nekrosoverom“ izrazito jaka i uveliko premašuje predviđanja.“ Zapravo, knjige porudžbina su privremeno zatvorene jer je lista čekanja dostigla period od čak dve godine.

Šta bi mogli da očekuju oni koji mogu i žele da priušte Ferrari u 2023. godini? Više cene, pod jedan, uz opravdanje da se tako pokrivaju rastući troškovi proizvodnje izazvani inflacijom. Kompanija nije razmetljiva izjavama na temu koje proizvode možemo očekivati tokom narednih meseci, iako je među očekivanim i kabriolet zasnovan na modelu zvanom Roma. Trenutno je u fazi razvoja novi superautomobil s motorom V12 uz prednju osovinu, i ideja je da on zameni model 812. Međutim, nije jasno da li je zvanična premijera zamišljena u ovoj ili narednoj godini.

Valja naglasiti i da Vinja govorio o tome da sve ide po planu kako bi se ostvario cilj prezentacije prvog čisto električnog automobila egzotičnog brenda, što bi trebalo da bude realnost u 2025. godine. Na taj način bi se obogatila elektrifikovana gama koja trenutno uključuje dopunjive hibride s oznakama 296 GTB/GTS i 488 GTB/Spider.

Novi hiperautomobil koji će da proširi priču o LaFerrariju ćemo videti najdalje u naredne tri godine. Sveukupno, najmanje petanest noviteta će izaći s oznakama Ferrarija do 2026. godine, uključujući i tu specifikaciju i model s povišenim odstojanjem od tla, Purosangue, a koji uprava odbija da nazove SUV-om. Do tada će samo oko 40% svih modela i dalje posedovati isključivo benzinski agregat, dok bi hibridi trebalo da okupiraju oko 55% proizvodnog miksa. Jasno, na konto električnih Ferrarija će otpasti preostalih pet procenata.

AutoRepublika

(2014)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Dobra firma,rado bi radio na poziciji vozača kamiona u njihovom F1 timu Scuderia Ferrari😁…

BB

Pa za taj novac ne možeš dobiti ni jedan točak u Ferrari ju, tako ako relativno gledamo u odnosu na cijenu proizvoda, ispada da najslabije nagrađuju radnike 😜😂🤣

Renault Terminator

Nije meni guzica ni zinula na Ferrari😁…ali kad pogledam njihovu 13 platu i svoju 13+14+premije itd..ima razlike😁

Matija

Majku mu, sto nisam „malo“ mladji! 🙂

Bungi

Kad udari kriza u svijetu, bogataši zategnu kaiš, zavuku ruku u džep i kupe novi Ferari ili Rols, da se malo „opuste“ od napetosti.