1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Audi A4 iz 2010. je automobil sa najskupljim kvarovima u Americi
Audi A4 iz 2010. je automobil sa najskupljim kvarovima u Americi

Audi A4 iz 2010. je automobil sa najskupljim kvarovima u Americi

4.07K
3
Podelite sa prijateljima:

Iako mnogi veruju da Amerikanci menjaju vozila čim im istekne fabrička garancija, ili barem onda kada ih otplate, realnost je takva da je prosečan automobil na ulicama „preko bare“ star 11,8 godina. U takvim uslovima, dugotrajnost mehanike je izuzetno bitna karakteristika za marketing i omogućila je Toyoti i Hondi da steknu imidž i reputaciju koja ih prati sve do današnjeg dana.

Institut „Consumer Reports“ je jedan od onih koji svake godine donosi rezultate dobijene tokom ocene pouzdanosti, a sa ponosom kažu da kod njih niko ne može da plati reklamu, pa samim tim čitaoci mogu da budu uvereni da nijedan test nije „namešten“. Iako ova tvrdnja nije uvek tačna, o čemu smo i ranije pisali na sajtu, ona je dovoljno blizu realnosti, u pogledu toga koje automobile (ne) treba izbegavati.

Consumer Reports takođe neguje saradnju sa mnogobrojnim mehaničarskim kućama, kako privatnim tako i onima u sklopu salona, to jest trgovinskih kuća, pa je u stanju da „izvuče podatke“ koji automobil se najviše kvare. Naravno, nisu svi kvarovi isti, pa je najpopularnija kategorija ona koja se bavi podacima za poveće kvarove motora, koji uzrokuju na primer, manjak snage, nisku kompresiju ili veliku potrošnju motornog ulja.

Možda bi najlakši način da prevedemo ovu kategoriju, bio onaj u kom pričamo o tome „kom automobilu će trebati najskuplja generalka“, a ove godine se u samom vrhu liste našao Audi A4 iz 2010. godine. Reč je premijum limuzini koja se u to vreme prodavala sa 2,0-litarskim turbo agregatom, a kako prenosi institut, veće popravke na račun mehanike su potrebne već posle 107.000 milja (oko 171.200 kilometara).

Jedan od ispitanih vlasnika ovog automobila kaže da je već potrošio preko 12.000 američkih dolara na razne mehaničke popravke, a kako Marfijev zakon kaže, „sve šta može da krene naopako će i krenuti naopako“, pa tako i njegov Audi nikako da stigne „do zelene grane“. Vlasnik dodaje da je u penziji i da nije u stanju da opet kupi novi automobil.

Consumer Reports na kraju zaključuje da je kupcima bolje da izaberu neki od japanskih rivala sličnih godina, kao što su Lexus ES, Infiniti G35 ili Acuru TL.

AutoRepublika

(4072)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ma nije moguće.?Audi da se kvari.?? U Evropi se kunu u „godpodara prstenova“, pripisuju mu vanzemaljske moći, pogotovo ovi naši šargijaši sa Balkana.U bajkama i na porodičnim slavama sve je moguće pa i Audi koji prelazi stotine hiljada kilometara, ne kvari se, ne traži nikakvo ulaganje a prilikom prodaje dobijaš veće pare nego kada si ga kupovao. I to nije sve. Kada ga prodaš nakon toliko hiljada kilometara zlostavljanja po našim rupama i ivičnjacima on izgleda i vozi se bolje nego nov.

Petar

Licno vozim ovaj auto i zaista je zmija od vozila ali da se odrzava to mora i da kvari se kao i svako drugo vozilo ali delovu su mu relativno jeftini u odnosu na ostale premium automobile

AMG

Vozim ovaj model TFSI 2.0L,2009 god nikad lepši auto,i nikad gori auto,to se kvari ko dobar dan na 180 hiljada dva puta menjane dizne🤢🙄😖