BMW Serije 4 G22

Početak prodaje novajlije je zakazan tek za 24. oktobar, što na prvu loptu zvuči jezivo daleko. Međutim, kada se zna da prve isporuke novokonfigurisanih vozila u Srbiju kreću tek u septembru, a zbog globalne zaraze, onda to i nije tako čudan datum.

Kada smo već pomenuli osveženu Seriju 6 GT, da kažemo da ni blizanački, ako ne i donorski, model BMW-a koji je debitovao u oktobru 2018. godine, odnosno Serija 3 (G20) ne nudi opciju analognih pokazivača, već je opremljena počev od uvodnog varijateta pomenutim Live Cockpit ekranom, koji nudi imitirani prikaz kazaljki pokazivača brzine i broja obrtaja radilice. Između dva pokazivača je smešten prikaz podataka koje nudi putni računar.

Deluje da je BMW konačno čuo vapaje iskonskih poštovalaca marke, koji su praktično već neko vreme molili kompaniju da ne ukida mogućnost naručivanja vozila s analognim displejom. Tako su i odlučili da ponude mogućnost konfigurisanja „Četvorke“ bez virtuelnih pikanterija. Čini se senzacionalnim što je ovo otvorena mogućnost i za trenutno najprestižniju verziju M440i xDrive.

BMW Serije 5 G30 – centralna konzola

Istražujući opcije na nemačkom konfiguratoru kompanije, jasno je da ponuda analognih instrumenata nije zamišljena kao ekonomično, najpristupačnije rešenje, već naprotiv, kao moćno marketinško oružje koje se može kombinovati s ostalim skupocenim opcionalima.

Vest koju vam upravo prenosimo, a tiče se Serije 4, utoliko je značajnija što je i pre neki dan revidirana Serija 5 takođe ponudila analognu instrumentaciju u osnovnoj verziji. Dakle, očigledno je da se Bavarci vraćaju tradicionalnim vrednostima, na radost starijih ljubitelja marke.

BMW Serije 4 G22 – centralna konzola

Šta bi još moglo biti u liniji s ovim potezom rukovodstva kompanije iz Minhena? Teško je verovati da bi mogla biti doneta odluka o povratku manuelnog menjača u život, posebno imajući u vidu kvalitet i simpatije koje obožavoci neguju prema ZF rešenju, mada nije teško zamisliti da postoje i kupci koji bi radije da „šaltaju“.

AutoRepublika