1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG E 53 kupe i kabriolet dobili novo „lice“ (FOTO)
Mercedes-AMG E 53 kupe i kabriolet dobili novo „lice“ (FOTO)
1

Mercedes-AMG E 53 kupe i kabriolet dobili novo „lice“ (FOTO)

459
1
Podelite sa prijateljima:

Došlo je vreme za restilizaciju kupe i kabriolet verzija Mercedesove E klase. Spisak promena je širok i dugačak, u skladu sa zahtevima današnjeg tržišta. I nisu samo standardne verzije revidirane, već i moćni E 53.

Vizuelne promene, kada je reč o AMG-u, koncentrisane su na anfas vozila, gde je implementirana „posebna AMG maska hladnjaka s dvanaest vertikalnih pregrada“, što pojavu čini agresivnijom i u skladu s drugim AMG proizvodima.

Što se unutrašnjosti tiče, stvari koje upadaju u oko su AMG stilizovan volan i novi displej, koji sada pruža usluge novog MBUX info-zabavnog sistema.

Motor ostaje isti 3,0-litarski turbo, koji profitira na prisustvu EQ Boost sistema. Naime, na standardnih 435 konja i 520 Nm se dodaju 22 ks i 250 Nm. Menjač je AMG SPEEDSHIFT TCT 9G, uparen s 4MATIC + pogonom na sve točkove.

„Nakon limuzine i karavana, naši novi E 53 4MATIC+ modeli nude savršenu sintezu performansi, elegancije i komfora u formi kupea i kabrioleta“, kaže Tobijas Mers, predsednik upravnog odbora Mercedes-AMG GmbH. Nemci baš vole da hvale svoje proizvode, rekli bismo. Naravno, ne odnosi se to samo na Mercedes, već i na ostale germanske proizvođače koji odaju ode sami sebi. „Sa specifičnim merama primenjenim na spoljašnosti i unutrašnjosti, mi smo donekle izoštrili identitet brenda i nastavljamo da napredujemo s uspešnim revidiranjem kompletne porodice E klase. Za grupu kupaca orijentisanu ka posebnom životnom stilu, s razboritim zahtevima u smislu performansi i efikasnosti, oba modela s dvoje vrata iz Afalterbaha čine savršenu ponudu.“

Datum tržišnog lansiranja i cenovnik nisu objavljeni.

AutoRepublika

(459)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Eki

Facelift limuzine je popilicno kontraverzno prošao… Ali ovaj duo, jednoglasno brutalan dizajn