1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia sprema novu ofanzivu
Dacia sprema novu ofanzivu
4

Dacia sprema novu ofanzivu

389
4
Podelite sa prijateljima:

Naredni udar rumunske marke na evropsko tržište očekuje se kroz dve godine. 

Nije nikakva tajna da Dacia briljira na Starom kontinentu. Sandero je kandidat za najprodavaniji automobil u EU ove godine, maleni električni Spring je prevazišao sva očekivanja, Duster standardno odličan, dok je novitet Jogger već postao jedan od vozila o kojima se najviše govori.

Jasno je da će Jogger značajno doprineti komercijalnim rezultatima brenda sa druge strane Karpata. Dacia je još jednom sa plasmanom ovog automobila koji kombinuje elemente karavana, MPV-a i SUV-a pogodila direktno u centar mete. Na krilima uspeha aktuelnog Sandera i Joggera pripremaju se za novu ofanzivu koja će početi 2024. godine.

Kao što smo juče izvestili, tada će na tržište stići nova, treća generacija Dustera koja će doneti i hibridni pogonski sklop. Nema šta, moraće da se pokaže, jer je aktuelna iteracija rumunskog SUV-a automobil sa odličnom prodajom, ne samo u Evropi, već i van nje (doduše sa Renaultovom značkom).

Nakon novog Dustera stiže i Bigster, njegov stariji brat sa sedam sedišta. Ovaj SUV predstavljaće i svojevrsnu perjanicu Dacije, jer će uneti i novine po pitanju dizajna. Kada smo već kod stila, šef rumunskog proizvođača – Denis le Vot, potvrdio je da je dizajn eksterijera i enterijera za naredni Duster, odnosno Bigster uveliko gotova stvar.

Očekuje se i da električni krosover iz A segmenta, „proleće“ u režiji Dačana, dobije novo poglavlje upravo 2024. godine. Navodno će se kao prioriteti postaviti kvalitetniji enterijer sa boljim odabirom materijala, ali i veći domet ovog baterijskog četvorotočkaša, uz ozbiljan napredak po pitanju performansi.

AutoRepublika 

(389)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U kom smeru se sve kreće u ova današnja (u svakom smislu) suluda vremena, mogu da sebi iskreno poželim da i u budućnosti imam tu ekonomsku moć da sebi kupim neku novu dačiju. Daj Bože … 🙂
Jogger mi se danas najviše dopada unutar brenda, ali, na žalost, nemam za njim potrebe. A po mnogo čemu dobro vozilo. Sa baš dosta mana, naravno.

Matija

Sledeca generacija Dastera, na slici, bice pravi hit! Ali sta ce biti posle? Da li je to Dacijina „labudova pesma“? U AR je nedavno bila informacija da je Reno stavio Daciu na transferlistu, tj. zeli da je se oslobodi do 2030 godine kada definitivno prelazi na e-pogon. Razlog: Reno koncentrise proizvodnju e-vozila u Francuskoj. Dacia na periferiji EU nije vise interesantna.

BB

Tada će da je kupi Lada 😉

moron

Svima pada prodaja … Osim … 🙂

„… Kako prenosi britanski Autocar, Dacia tvrdi da je to „jedini evropski brend među 20 najvećih brendova na evropskom tržištu putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila koji je doživeo rast …“.