1. Home
  2. Vesti
  3. Mini predstavio restilizovani Countryman
Mini predstavio restilizovani Countryman
0

Mini predstavio restilizovani Countryman

160
0
Podelite sa prijateljima:

Danas je dan za prezentaciju osveženih modela. Nakon što je BMW grupa već predstavila novitet iz Serije 5, uz iščekivanu publikaciju pojedinosti na našim stranicama i u vezi novajlije s oznakama Serije 6 GT, kao i nakon premijere manje značajnih, kupe i kabriolet podvarijanti Mercedesove E klase, Mini se prikazom Countrymana priključuje opštem trendu poseta kozmetičarima.

Omaleni SUV, koji je u svom drugom pokolenju na tržištu prisutan od 2017. godine, čini nešto malo manje od 30% globalnih prodajnih rezultata cele game britanske marke.

Izmene koje su zahvatile spoljašnost krosovera prate one viđene na osveženim modelima hedžbeka i karavana s oznakama Clubman, a koje smo videli tokom 2018., kao i tokom prethodne godine. To se odnosi na novi dizajn rešetke hladnjaka koju čini jednodelni okvir izrađen od materijala nalik hromu.

Tu su zatim i LED farovi, počev već od ulaznog modela u gami, kao i svetla za maglu. LED tehnologija karakteriše i zadnje signalne grupacije, uz neizbežni „Union Jack“ motiv. Proizvođač je Countrymanu podario i felne koje su nanovo stilizovane, pa ih tako nismo ranije viđali na ovom modelu s povišenom pozicijom sedenja.

Što se tiče eksterijera novajlije, treba napomenuti da je od sada dostupan i paket opreme Piano Black, koji će kao takav zameniti standardni izgled s puno hroma. Pored navedenog, izostavljene su i boje karoserije koje je proizvođač živopisno nazvao „lagano bela“ (Light White), „topljeno siva“ (Melting Silver) i „kestenjasta“ (Chestnut), ali su zato pridodate nijanse Sage Green i White Silver.

Brojne su pojedinosti koje se mogu okarakterisati novinom, a nalaze se unutar putničkog odeljka. Jedna od njih se odnosi na implementaciju digitalnog instrumentacionog klastera, nalik onom koji je prvi put viđen kod električne verzije Minija. U Countrymanu koji je opremljen paketom Navigation, petoinčni displej je ukombinovan s ekranom osetljivim na dodir, multimedijalnog sistema a koji po dijagonali dohvata dužinu od 8,8 inča. Treba li naglasiti da je ovaj ekran, tradicionalno kružnog oblika uz upotrebu crnog klavir laka?

Standardni info-zabavni sistem sada nudi i Bluetooth opciju konektivnosti, pojačanu glasovnim asistentnom Amazon Alexa koji funkcioniše posredstvom ugrađene SIM kartice.

Mini je dodatno ojačao mogućnosti kupca za personalizaciju vozila, dodajući novodezenirane kožne presvlake u enterijeru, kao i novu liniju ponude za kabinu, nazvanu Mini Yours. Perjanica mini game Contrymana, model Cooper S kao i plug-in hibrid nazvan S E All 4 koriste dodatne detalje izrađene od klavir crnog laka, takođe.

S mehaničke strane, promene kojima je Countryman bio izložen nisu bile drastične. Mini tvrdi da je detaljno preradio paletu pogonskih sklopova, ali do prirasta snage nije došlo. Umesto toga, agregati su sada ekonomičniji uz prateće niže emisije štetnog jedinjenja CO2. Trocilindarski i četvorocilindarski benzinci su sada rafiniraniji, a to isto konstruktor tvrdi i za dizele s parnim brojem cilindara, jer onih „neparnih“ nema u ponudi.

Dodatni filteri za prečišćavanje izduvnih gasova benzinskih verzija su takođe pridodati. Dizeli koriste već dugo znanu SCR (selektivna katalitička redukcija) tehnologiju prečišćavanja izduvnih gasova.

Benzinski motori koji pogone Cooper i Cooper S verzije sada koriste i izduvni razdelnik integrisan u glavu motora, dok je kroz celu gamu implementiran sistem koji se smatra predvorjem lakog hibrida.

U međuvremenu, varijanta Cooper D profitira iz dvostepenog turbo punjača nalik onom koji koristi moćnija Cooper S D verzija. Minijev sistem prenos snage na sva četiri ugla karoserije, All4 je opcion za sve modele u gami.

Mališan koristi standardnu osmostepenu automatsku transmisiju na svim All4 varijatetima Coopera i Cooper D-a. Plug-in hibridna verzija je ostala netaknuta.

Osveženi Countryman se već može poručiti, uz primetan blagi rast cene. Kakav smo utisak stekli nakon testa verzije pre restilizacije, pročitajte u recenziji nazvanoj „Retro šik“.

AutoRepublika

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments