1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Captur E-TECH PHEV – najmoćniji do sada
Renault Captur E-TECH PHEV – najmoćniji do sada
3

Renault Captur E-TECH PHEV – najmoćniji do sada

378
3
Podelite sa prijateljima:

Renault je obećao „plug-in“ hibridnu verziju Captura prilikom predstavljanja druge generacije ovog modela, u leto 2019. Francuski proizvođač je konačno pružio neke informacije o elektrifikovanom krosoveru.

Novi Captur počiva na novoj platformi, koja je Renaultu omogućila da u porodicu uključi i hibrid, koji će u isto vreme biti najmoćniji krosover francuske marke do sada.

Plug-in hibridni sistem se sastoji od 1,6-litarskog benzinca, koji radi u sinergiji s baterijom od 9,8 kW i dva elektromotora. Kombinovana snaga iznosi 160 konja, što je znatno snažnije od trenutno najmoćnije TCe 130 GPF verzije.

Baterija ovog PHEV-a može uskladištiti dovoljno elektriciteta za čisto električnu autonomiju do 48 kilometara pri brzini do 135 km/h. Sprint do stotke u ovom režimu iznosi 10,1 sekundu.

Plug-in hibridna varijanta Captura biće dostupna u septembru. Cena za ovaj model u Velikoj Britaniji će startovati od 30.495 funti.

Pored ovoga, Renault je takođe najavio lansiranje hibridne verzije novog Clija. U ovom slučaju govorimo o 1,6-litarskom benzincu uparenom sa starter-generatorom. Sa 140 ks, biće najsnažniji Clio. Njegova cena startuje od 19.595 funti. Knjige porudžbina za oba modela su otvorene.

AutoRepublika

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Ono sto me jako interesuje je koju prednost neki proizvodjaci vide u instaliranju atmosferskog motora umesto manjeg turbo benzinca. Sa moje tacke gledista, uz baterije, elektro-motor i sve drugo, ovaj auto sigurno nece biti lak, sto bi se jednim delom moglo umanjiti ugradnjom manjeg benzinca. Siguran sam da postoji logika, ali bih voleo da znam o cemu se radi.

Djordje Pesic

Moguce da je do potrosnje. Znam da kod tojote, stavljaju atmosferac koji radi u atkinsonovom ciklusu. Manje snage ali je iskoriscenosti motora oko 40%, sto je vise nego kod klasicnih atmosferaca ili turbo benzinaca. A uz elektromotor, turbina realno nije potrebna za neku normalnu voznju. Ne racunam jurcanje u tu pricu.

moron

Yarisov 1,5 motor ima elektronski kontrolisano, fazno pomeranje usisnih bregova bregastog vratila, a što navodno omogućava prelazak sa Otto ciklusa na Atkinson ciklus i obrnuto u deliću sekunde. Taj motor je neverovatno „elastičan“ npr u odnosu na TSI 95, u smislu da 1,5 može bez muke i vibracija (ako nije opterećen uzbrdicom) da se vozi na 1.100-1.200 rpm i da ako treba i lagano ubrzava. Može šestom da ide na manje od 50 – što nisam primetio „ni u najavi“ sa tri dizela koja sam imao ( ali, ja sam primetio i da na CRVu motor 1,5 T lepo vuče… Pročitaj više »