1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Uvoznici automobila u Srbiji: da li ima čekanja na porudžbine nakon korone i koji su modeli najatraktivniji za kupce (II DEO)
Uvoznici automobila u Srbiji: da li ima čekanja na porudžbine nakon korone i koji su modeli najatraktivniji za kupce (II DEO)
14

Uvoznici automobila u Srbiji: da li ima čekanja na porudžbine nakon korone i koji su modeli najatraktivniji za kupce (II DEO)

768
14
Podelite sa prijateljima:

Širenje koronavirusa se polako stišava, mada još uvek treba da smo na oprezu. U nekoliko navrata smo opširnije pisali na koji način je pandemija ugrozila automobilsku industriju, pa i samu svetsku ekonomiju uopšte. Ovoga puta želimo da se osvrnemo na uvoznike automobila u Srbiji i njihov trud da se izbore s tekućim problemima.

Ono što nas je interesovalo je sledeće:

  1. Kada očekujete da će krenuti prodaja novih automobila iz uvoza nakon što se eventualno proda ono što je na lageru i kolike su te zalihe?
  2. Koji biste model izdvojili kao najpovoljniji za naše kupce?
  3. Da li u ponudi imate model koji bi po vama bio „zgodan“ za uživanje u vožnji po lepom vremenu koje je pred nama?

(Odgovore iz prvog dela možete pročitati OVDE)

Porsche SCG – Volkswagen, Audi, SEAT

Fabrike su pokrenule fazno vraćanje u pune proizvodne kapacitete od sredine aprila. Proizvodnja vozila umnogome zavisi od dobavljača komponenti. U trenutku porudžbine vozila porveravaju se realni rokovi isporuke. Očekivano je da će se situacija vrlo brzo normalizovati.

Na zvaničnim sajtovima brendova koje kompanija Porsche SrbijaiI Crna Gora zastupa: Volkswagen putnička vozila, Audi, SEAT, Volkswagen privredna vozila i Porsche zainteresovani mogu pogledati kompletnu ponudu kako odmah dostupnih vozila tako i svih drugih modela koje mogu da konfigurišu po svojim potrebama i željama.

VW: https://stockcars.porscheinformatik.com/vw-rs/

VW Privredna vozila: https://stockcars.porscheinformatik.com/lnf-rs/

Audi: https://stockcars.porscheinformatik.com/audi-rs/

SEAT: https://stockcars.porscheinformatik.com/seat-rs/

Opel Srbija

Prodaja novih Opelovih automobila je već krenula. Naši kupci  mogu da poruče vozila, ali isto tako na lageru ima dovoljno automobila. Takođe, svaki diler ima akcijsku ponudu za vozila sa lagera.

U ovom trenutku kao najbolja kupovina se sigurno ističe nova Opel Corsa, koja daje odličnu proporciju cene i kvaliteta.  Po prvi put Opel sa šestom generacijom Corse nudi tehnologije i sisteme asistencije koje kupci inače znaju samo iz viših klasa vozila. Sistemi asistencije uključuju, na primer, upozorenje na čeoni sudar sa automatskim kočenjem i prepoznavanjem pešaka, inteligentni tempomat, asistenciju održavanja vozila u traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova.  Naravno, kao posebno važna stavka kada govorimo o odnosu cene i kvaliteta jeste dinamična vožnja uz umerenu potrošnju goriva koja je karakteristična za sve pogonske jedinice. Možda najbolje o kvalitetu Corse govore brojne nagarade koje je osvojila od svetske premijere u septembru prošle godine. Okitila se titulom Best buy automobil, Najbolji mali poslovni automobil, Connected Car Award, Auto godine 2020. u Srbiji, a istu titulu je ponela i u Makedoniji.

Grandland X  bez sumnje zadovoljava sve potrebe i za dobrom prolećno-letnjom avanturom, ali i za savršenim porodičnim putovanjem. On je veliki,  prostran, praktičan, moderan i bogato opremljen i kao takav savršen za uživanje u vožnji. Ako na sve to dodamo i panoramski krov, kao opciju koju ovaj SUV model nudi, uživanje u lepim danima ne može da izostane. Osim komfora kojim obiluje, a koji obezbeđuje prostrana kabina i gepek , Grandland X takođe  brine o bezbednosti svojih putnika raznim sistemima upozorenja zahvaljujući kojima će putovanje dobiti novu dimenziju uživanja.

AutoRepublika

(768)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pogledah lager listu VW-a …
13 Golfova, a svi su 1,6 TDI 5MT paket Trend …
14 Tiguana, a svi su 2,0 TDI DSG 4 Motion …

Don

Ima li promjene u cijenama kakve?

moron

Mislim da još nema postpandemijskih popusta.
Kod vas?

J4ZZ3R

Pohvale za ovaj tekst, mada me cudi da neki uvoznici nisu iskoristili priliku da konkretno izdvoje neki model koji im dominira na lageru. Meni se diler Pezoa poverio da je zbog opste situacije bio prinudjen da proda test vozilo 208 Allure po navodnoj ceni od 15000, sto je 1200 eur ispod redovne „aukcijske“ za primerak sa 900km. Inace isao sam u grad 160km daleko od mog da pogledam 208 i 2008 u to sam se prethodno najavio, ali kad sma tamo stigao 2008 test je zaglavio na privatnom dogadjaju tj sahrani. Pozitivno je sto se diler ponudio da on sa… Pročitaj više »

moron

Pa, da l’ diler treba biciklom na sahranu da ide? Sa čime će nego sa testnim vozilom … Generalno, baš divna prilika za prezentaciju novog vozila …

moron

Bijah danas pedalama do salona „Pežola“, da pogledam uobičajeno „šta ima“ (nisam bio tamo 3-4 meseca), ali i da za jednog drugara malo „ispipam“, da vidim ima li tamo u današnje postpandemijsko vreme „razvojnog potencijala“ za možda neki „benefit“ za slučaj kupovine po sistemu „plati i nosi“ ili „plati i čekaj da se proizvede“ … Subota „u podne“, salon sablazno prazan ( žive duša nema od kupaca), ali, što se tiče salonskih vozila, salon „kao oko pun“ (što bi rekao jedan komentator sa AR), ima jedno pet komada 3008 (dizeli130 i 177 ks, tri paketa), jedan 5008 … Čak i… Pročitaj više »

TNT

Citat: „mi tako ne poslujemo, ja radim 16 godina ovaj posao” – možda ga ona i radi, ali sadašnji uvoznik je ovde od 2014-te, a to je 6 godina.

A ti ideš po salonima, „otkačila” te porodica, ništa od 4 cifre na cajgeru ovog vikenda?

moron

Smešno je što sam se ja i u februaru raspitivao za 208 Allure, pre pandemije, i to baš kod uvoznika, ali, oni ni tada nisu imali pojma kada će imati Allure sa 100ks. A to je bilo pred Sajam.
Jak uvoznik… I značajno tržište… Sve „duplo golo“ …

J4ZZ3R

Od cega oni zive? Nije valjda samo od servisa? Ja pratim na PA ponudu Auto Nene, oni sto su tamo bas dobrano stoje…

U pazi ima JEDAN 2008 Allure ej JEDAN! Pa napravi licitaciju na Limundu nek se kupci pobiju, mozda se proda i za 30k, a ne 21

moron

Jedan kvartalno 🙂

Vpajic

Kad već pomenuste Rifter ima li neko iskustvo u eksploataciji, zainteresovan sam za kupovinu. Odgovarao bi nam i za posao i porodicu.

moron

Imao je „naš Peki“ ( Perica Rajković ) par supertestova aktuelnog Berlinga i Riftera. Ako mene pitaš, fantazija od vozila u samo 4,4 metra dužine 🙂
Imam u mailovima jednu ponudu iz decembra za Rifter GT Line HDI 130 6MT, na ukupno 25.300, koja cena uključuje „par opcionala“ ( Metalik Boja; NAC B2-touch screen 8″, WiFi On Board,Mirrorscreen,Nav u boji 3D , 2 X USB , 1 Aux,Bluetooth,kratka antena 200m; Zadnja kamera -Vizio Park; Grip Control® sa HILL DESCENT CONTROL; Pregled mrtvog ugla; Adaptivni tempomat, Automatsko paljenje / gašenje dugih svetala, Prepoznavanje saobraćajnih znakova; Multifunkcionalni krov“ )

Vpajic

Sve testove sam već odgledao u zadnjih godinu dana i veoma mi se sviđa ali me zanima kako se pokazao kod vlasnika u realnom korišćenju. Da li ima nekih problema pošto je nova platforma u odnosu na stari Partner? Uzeo bi u N1 homologaciji u GT paketu kao što je i taj opisani sa tim dodacima. Taman da skinem PDV na firmu

moron

Ne znam odgovor na to pitanje 🙂