1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Kako izgleda nova ulazna Toyota Yaris u hibridnoj varijanti?
Kako izgleda nova ulazna Toyota Yaris u hibridnoj varijanti?

Kako izgleda nova ulazna Toyota Yaris u hibridnoj varijanti?

1.32K
4
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući planetarnom problemu s novim korona virusom, četvrta generacija hedžbeka Toyota Yaris još uvek nije dospela u prodajne salone, ali jeste dostupna za narudžbinu. Sada je proizvođač omogućio zaineresovanim stranama da mogu da konfigurišu željeno vozilo s ovim oznakama. To je bila pozivnica, ne samo za potencijalne kupce, već i za predane novinare, pa je tako sada pred nama bazična verzija malog japanskog hibrida.

Novi Yaris jeste popularan model! Predstavljen je još u oktobru prošle godine, sve uz najavu Japanaca da će u salonima biti izložen tek tokom predstojećeg juna. Međutim, tu se negde umešala i zaraza, pa Toyota sada nanovo najavljuje rokove za prve isporuke. Pride, treba imati u vidu da su brojni saloni automobila otkazani, onemogućavajući tako javnost da uživo pristupi gradskom mališanu.

Dakle, spletom nesrećnih okolnosti smo u kontinuitetu bili upućeni na virtuelne prikaze omanjeg hedžbeka, a oni su po pravilu ilustrovali prestižnije verzije. Postavljanje konfiguratora, po prvi put nam daje uvid u izgled osnovne verzije Yarisa.

Na prvi pogled upućen ka automobilu, uočljivo je da spoj vrata i stakala na prozorima nije najsrećnije rešen, što je pomalo čudno videti na vozilu proizvedenom 2020. godine. Detalji ofarbani u crnu boju kriju ovaj detalj, ali je to slučaj samo kod prestižnijih verzija. S druge strane, uopšte ne čudi to što uvodni Yaris poseduje felne prečnika 15 inča, i to što su one došle u kompletu s plastičnim ratkapnama. Ipak pričamo o vozilu iz B segmenta.

Dalje, sve plastične površine koje su dostupne oku, a nalaze se na karoseriji, ostavljaju utisak jeftinoće, iako se mora priznati da je prostor u neposrednom okruženju prednjih svetlosnih grupacija, brižno i dovoljno atraktivno izveden. Puna LED tehnologija je dostupna od drugog po redu paketa opreme, na koji način je Yaris zadao domaći zadatak Mercedesovoj C klasi koja i dan-danas, koristi halogenke za primarnu rasvetu. Moramo da istaknemo još jedan detalj koji nam se dopao – antena u obliku ajkulinog peraja. Ekstra!

Pogled u kabinu ne donosi nikakvo iznenađenje. Barem ne neprijatno iznenađenje. Za takav utisak je zaslužan zavidan nivo opreme. Tako se momentalno može ugledati ekran osetljiv na dodir koji po dijagonali dobacuje do 7 inča, dok je ugrađen i automatski klima uređaj. Ono što su Japanci možda mogli bolje da ponude, odnosi se na prilično oskudnu instrumentaciju, to jest klaster direktno ispred očiju vozača.

Zato je Toyota opredelila, u taktilnom smislu, veoma prijatan materijal za oblogu celog centralnog grebena. Utisak zavidnog opšteg kvaliteta dodatno podgreva multifunkcionalni obruč upravljača. Kod ulazne varijante, neizbežno je bilo da se na sedištima nađe crna tkanina za presvlake, što je praktično jedini zaista „jeftin“ momenat u kabini. Ovde se ne ističe čak ni vrhunska verzija, čini nam se.

Na oko visoku cenu, spram rivala u segmentu, hibridni Yaris opravdava dugačkom listom opreme. Ipak, konačan utisak se može formirati tek nakon živog kontakta, i nakon što proizvođač opredeli „u kom dresu“ će bazični Yaris pred kupce u Srbiji.

Na fotografijama iznad je prikazana verzija s vrha ponude i to s dvobojnom karoserijom, čisto poređenja radi.

AutoRepublika

(1321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Volim Japance i vozim ih, ali bi im zabranio da prave dvobojna vozila tj krovove u drugim bojama.

Meni je lepsi bilo koji jednobojni Yaris ili Corolla nego u dvobojnim kombinacijama. Sport Corolla mi izgleda kao nedovrsen posao.

Sto se tice ovog baznjaka, meni licno korektno u eksterijeru, a enterijer mi se ne dopada ni u top verziji, kamoli u ovoj.

moron

Ne očekujem da bazno vozilo bude baš oku ugodno, ali, kakva je bazna cena ovog vozila, ima li naznaka toga?

J4ZZ3R

Pricao sam sa dilerima Toyote, istina u situaciji kad smo za suraka birali novi supermini, a oni probali da nam utope Yarisa i rekli su mi da novi Yaris UOPSTE nece doci u Srbiju 2020. a sa kad ce u 2021. ne znaju.

moron

Eh, kad su oni predstavili i „Toyota Berlingo“, pre možda i godinu i po dana, pa se i to na tržištu Zapadne Evrope maltene tek pojavilo. Kod nas, naravno, nije stiglo još uvek.