1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet podsetio javnost da uskoro stiže Corvette sa 650 „konja“
Chevrolet podsetio javnost da uskoro stiže Corvette sa 650 „konja“
1

Chevrolet podsetio javnost da uskoro stiže Corvette sa 650 „konja“

100
1
Podelite sa prijateljima:

Nedavna odluka Chevroleta da od modela Corvette napravi zaseban brend nije baš najbolje prošla u očima automobilske javnosti. Mediji kažu da General Motors trenutno razmatra opciju da ponudi krosover i limuzinu sa istim imenom do 2025. godine, a koji bi zadržali mehaniku i vožne karakteristike sportiste, ali u praktičnijoj karoseriji.

Naravo, nije trebalo da prođe dugo vremena pre nego što je takva odluka dosta kritikovana, ali nam najveći proizvođač vozila kaže da će nastaviti da proizvodi Corvette u obliku kupea i kabrioleta, onakve kakve smo navikli da vidimo i volimo.

Krosover i limuzina bi bili samo dodatak ponude na isti način na koji je Ford podelio standardan Mustang i Mach-E, a da bi malo smirio strasti, Chevrolet je objavio prvu fotografiju novog izdanja standardne Corvette nazvan E-Ray. Slavni američki sportista se trenutno nudi u dve konfiguracije i to bazni sa 495 konjskih snaga i Z06 visokih performansi sa čak 670 „grla“. E-Ray će predstavljati neku „zlatnu sredinu“ i u izložbeno-prodajnim salonima ćemo ga videti 2024. godine.

Na sreću, nije reč o čistokrvnom električnom modelu (i takav će postojati pod imenom Zora, ali ne u bliskoj budućnosti) već o hibridu. Kombinovaće atmosferski 6,2-litarski benzinac sa spomenutih 495 „konja“ i dva električna motora, a eksperti smatraju da će snaga skočiti na oko 650 „grla“. E-Ray će takođe biti prva serijska konfiguracija Corvette u istoriji sa pogonom na sva četiri točka.

Na osnovu jedine priložene fotografije možemo da zaključimo da će E-Ray u velikoj meri stilski podsećati na Z06, posebno u zoni prednjeg branika i širih krila. Fotografija nam pokazuje i nekoliko boja enterijera i opreme.

Ovakva vest će sigurno barem na kratko smiriti javnost sve dok ne počnu da pristižu špijunske fotografije krosovera i limuzine sa testiranja. A onda će, što bi Amerikanci rekli, „all hell break loose“ ili nastati pravi pakao.

AutoRepublika

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dobro je! Publika reaguje slozno protiv bezumne odluke rukovodstva GMa da ime „Corvette“ pretvori u masovnu konfekciju!