1. Home
  2. Vesti
  3. Od običnog Mercedesa GLS-a napravili i prodali Maybach
Od običnog Mercedesa GLS-a napravili i prodali Maybach
0

Od običnog Mercedesa GLS-a napravili i prodali Maybach

7.52K
0
Podelite sa prijateljima:

U oglasima za prodaju korišćenih automobila, u Rusiji se pojavio Mercedes-Benz GLS iz 2021. godine. Prodavac je bio iz Moskve i ispostavilo se da je stručan u oblasti tjuninga, pa je tako od svog GLS-a napravio plemenitiju verziju, odnosno repliku krosovera Mercedes-Maybach GLS. Uprkos činjenici da su u postupku modifikacije velikog SUV-a tjuneri koristili samo originalne delove, replika je prodada za cenu od 149 hiljada evra, dok je cena originala sa sličnom opremom oko 245 hiljada evra.

Proces oplemenjivanja GLS-a je podrazumevao instalaciju novih branika, rešetke hladnjaka i predivnih naplataks sa gusto raspoređenim paocima, u kakve su obuveni Maybachovi „manekeni“. U unutrašnjosti replike su ugrađene zasebne fotelje u drugom redu, koje nude i mogućnos produženja sedalnog dela, tako da je moguće vreme provesti i u ležećem položaju. Pored toga, dostupna je i funkcija masaže. Između zadnjih sedišta se nalazi središnji punk sa držačima za čaše.

Dodatno, eksperti za prerade automobila su opremili ponuđeni SUV opcijom bežičnog punjenja i rasklopivim stočićima, na koji način je on u punoj meri reprizirao rešenja sa originalnog Maybacha GLS-a.

Modifikovani Mercedes-Benz GLS je pokretan od strane 4.0-litarskog turbobenzinskog V8 motora koji razvija 557 konjskih snaga, a zanimljivo je da GLS s tim motorom uopšte nije dostupan u Rusiji. Automatski menjač nudi devet stepeni prenosa. Ponuđeni primerak je prevalio samo 12 kilometara, pa se glatko može reći da se radi o potpuno novom vozilu.

Treba reći da su tjuneri, u odnosu na standardnu verziju GLS-a, povisili cenu za skoro četiri miliona ruskih rubalaja, što je u „naše pare“ oko 44.600 evra. Istovremeno, morate posedovati najmanje 180.300 evra kako biste u toj zemlji pazarili Mercedes-Maybach GLS.

Potpuno je jasno da takva verzija Maybacha košta nekoliko desetina hiljada evra više od uvodne, jer treba dodatno platiti za brojne opcionale, što je praksa svih premijum marki.

Hajde da na kraju kažemo da je u avgustu prošle godine ponuđena replika italijanskog hiperautomobila nazvanog Ferrari LaFerrari, ispod čije kože se krila redizajnirana Acura NSX iz 1992. godine. Replika je izrađivana u periodu od četiri godine i dobila je sopstveno ime – Venenza.

AutoRepublika

(7515)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments