1. Home
  2. Vesti
  3. Infiniti promenio direktora po četvrti put u 18 meseci
Infiniti promenio direktora po četvrti put u 18 meseci
0

Infiniti promenio direktora po četvrti put u 18 meseci

142
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan je gripozan u ovom trenutku, prevedeno na toliko aktuelan epidemiološki rečnik. Afera s Gonom je ostavila gorak ukus na usnama celog upravnog odbora velikog proizvođača automobila iz Japana, a olakšanje na duši, nikako ne mogu da donesu ni poslovni rezultati koji stoje, nadamo se iza premijum marke Infiniti.

Naime, ćerka firma Nissana, Infiniti smanjuje broj globalnih tržišta na kojima je prisutan. Pored toga, u toku je i suženje game modela u ponudi, uz prateću izmenu rukovodećih kadrova koja se odvija brzinom izmene slika koje se ukazuju pred okom posmatrača kaleidoskopa.

Poslednji generalni direktor Infinitija koji se na toj poziciji zadržao neki dostojanstven period vremena, bio je Roland Kruger, koji se u septembru 2014. godine preselio u kompaniju, istovremeno napustivši BMW. Opstao je na čelnoj poziciji marke Infiniti sve do januara 2019. godine. Zli jezici govore da je za takav epilog zaslužan „lov na veštice“u kontekstu „velikih dela“ koja su pripisana Karlosu Gonu, odnosno kruži priča da je Kruger morao napustiti Infiniti „navrat – nanos“.

Kako je Kruger otišao, tako je na brzinu i imenovan naslednik, Francuz Kristijan Menijer s dvanaestogodišnjim iskustvom u Nissanu. On je imao tu „čast“ da obelodani odluku o povlačenju japanske premijum marke s evropskog tržišta, što se dogodilo u martu prošle godine. Dva meseca kasnije, odnosno pre tačno godinu dana, Menijer je prešao na rukovodeću poziciju Jeepa. Francuz je služio u Infinitiju samo četiri meseca.

Upravni odbor je potom prstom pokazao na dotadašnjeg izvršnog direktora Nissana Kristijana Vandenhendea i tako ga postavio za predsednika marke. Uzgred budi rečeno, neposreno nakon što je Menijer prešao u FCA grupu, odlučeno je da se sedište Infinitija izmesti iz Hong Konga u Nissanovu rodnu Jokohamu. Tu se saga ne završava jer je u martu ove godine, s javnom objavom na dan 1. aprila, Kanađanin Majk Koleran promovisan u izvršnog direktora Infinitija. Pre toga je devet godina radio za matični Nissan.

Ako ste, na osnovu gore izložene slike, pomislili da Kanađanin izgleda kao neki lik iz jednog od brojnih Kusturičinih filmova, pogrešili ste. Na gornjoj fotografiji se nalazi Pejman Kargar koji je dobio zadatak da od 1. juna preuzme kormirlo u Infinitiju, nakon što je Koleran prebačen na mesto višeg potpredsednika zaduženog za marketing i prodaju na američkom tržištu.

Kargar je trudbenik automobilske industrije u poslednje 24 godine. Karijeru je započeo 1996. godine u francuskom Renaultu, da bi pre tri godine prešao u Nissan. Pejman je trenutno u ulozi višeg potpredsednika za tržišta Afrike, Srednjeg istoka i Indije, a njegov naslednik na toj poziciji će biti Francuz Giljom Kartije.

Za svoj rad, nadalje će Pejman Kargar odgovarati direktno Vandenhendeu, kao glavnom rukovodiocu Nissana. Njegov glavni zadatak će biti transformacija ugleda marke, uključujući i predstavljanje novih pet modela u predstojeće tri godine.

Prva premijera koja nas očekuje s oznakama Infinitija jeste kupeoliki krosover QX55, čiji tizer možete videti ako podignete pogled za koji centimetar. Potom se očekuje cela plejada električnih vozila s oznakama japanske premijum marke, što je segment koji će uostalom i biti u fokusu Japanaca.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments