1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac rasprodao sve primerke modela CT6-V sa zaliha
Cadillac rasprodao sve primerke modela CT6-V sa zaliha
1

Cadillac rasprodao sve primerke modela CT6-V sa zaliha

1.09K
1
Podelite sa prijateljima:

Cadillac CT6 je imao još jednu razočaravajuću godinu iza sebe. Prodato je manje od 10.000 jedinica pa se najskuplja limuzina premijum proizvođača već našla na listi modela koje čeka skoro gašenje. Slabo prodavani hibrid je već nestao iz ponude, ali da nije sve tako crno je pokazao najbolji model u ponudi.

On nosi CT6-V oznaku i nastavlja tradiciju koju su ranije započeli ATS-V i CTS-V. Ono što posebno može da raduje luksuznu diviziju General Motorsa je podatak da je celokupna ponuda od 275 jedinica za 2019. godinu rasprodata za svega par sati.

V je takođe najskuplji model u CT6 ponudi sa početnom cenom od 89.785 američkih dolara, a pokreće ga 4,2-litarski V8 agregat koji uz pomoć turbo punjača razvija 550 konjskih snaga i 851 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača.

Iz kompanije kažu da, za razliku od ATS-V i CTS-V, svrha modela CT6-V se ne ogleda u visokim performansama, već u mogućnosti udobnog krstarenja, pa je proizvođač modifikovao ogibljenje na specifičan način, kako bi očekivanja kupaca bila ispunjena.

Ovaj automobil donosi i Brembo kočnice i veće 20-inčne felne, dok se dizajnerski razlikuje po jedinstvenoj rešetki hladnjaka, LED farovima i nešto agresivnijim branicima.

Postavlja se pitanje da li će ovakva nagla popularnost produžiti život ovom automobilu. CT6 se takođe proizvodi i prodaje i u Kini i to uglavnom u sličnim brojevima kao i u Americi, a Cadillac je već odbacio bilo kakve šanse za uvoz iz inostranstva.

To jedino ostavlja mogućnost da preostala fabrika u Detroitu nastavi sa radom, što je nešto o čemu najveći američki proizvođač trenutno pregovara sa radničkim sindikatima.

AutoRepublika

(1091)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
USA

žalosno, da neko ko je izmislio luksuzna i velika vozila se polako gasi, a prije 50 godina dok su švabe i kosooki pravili konzerve sa četiri točka i učili od kadilaka i Linkolna automobilsku abecedu, ameri su pravili auta koja i danas mogu da konkurišu rols rojsu i bentliju po skoro svim standardima dimenzijama snazi itd