1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Hondu Legend / Acuru RLX u Americi
Kraj za Hondu Legend / Acuru RLX u Americi
0

Kraj za Hondu Legend / Acuru RLX u Americi

348
0
Podelite sa prijateljima:

Epidemija krosovera i teretnjaka je rezultirala u gašenju još jednog legendarnog japanskog automobila. Reč je o luksuznoj limuzini Acura RLX, čije ime možda ne deluje preterano poznato izvan Amerike, ali potrebno je spomenuti da je reč o proizvodu koji je nekada bio poznat kao Honda/Acura Legend.

RLX je predstavljen 2014. godine na američkom tržištu kao zamena za mnogo hvaljeni, ali slabo prodavani model RL. Oba automobila su naslednici Acure Legend, jednog od originalna dva automobila Hondine premijum divizije kada je kompanija osnovana 1986. godine. Dok je Legend bio izuzetno popularan među kupcima, RLX je imao neke karakteristike koje su bile nepodnošljive u 2020. godini.

Primera radi, cena od 54.900 američkih dolara je bila jednako velika kao nemački rivali, ali pogon na prednje točkove i samo atmosferski motor s šest cilindara su delovali izuzetno zastarelo. Iz tog razloga, RLX se nije mogao pohvaliti sa mnogo pozitivinih karakteristika s izuzetkom čuvene japanske pouzdanosti, pa je prošle godine prodato svega 1.019 jedinica.

Kako prenosi Automotive News, proizvodnja će prestati ovog meseca, a saloni će nastaviti da prodaju preostale zalihe sve dok postoji potražnja. Nije poznato da li se ista odluka odnosi i na tržište Japana gde se RLX prodaje kao Honda Legend.


Acura će nastaviti da se koncentriše na popularnu liniju krosovera. Model RDX se prodaje odlično, a do kraja godine će debitovati i nova generacija većeg krosovera MDX.

Kada je reč o putničkim automobilima, novi TLX se očekuje naredne godine, ali je i njegova budućnost neizvesna pošto je prodaja po prvi put pala ispod 30.000 jedinica. Na izlaznim vratima je i „prepakovana Honda Civic“ poznata kao Acura ILX, a vrh ponude će nastaviti da predstavlja superautomobil NSX.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments