1. Home
  2. Vesti
  3. Grupacija Hyundai će se više potruditi oko Evropljana
Grupacija Hyundai će se više potruditi oko Evropljana
3

Grupacija Hyundai će se više potruditi oko Evropljana

439
3
Podelite sa prijateljima:

Poznato je da za upravu korejske grupacije Hyundai, evropsko tržište nikada nije bilo u vrhu liste prioriteta. Nasuprot tome, za Hyundai, Kiju i Genesis su oduvek azijska tržišta, kao i ono severnoameričko bili od najvećeg značaja. Imajući to u vidu, uspeh koji ovi brendovi postižu na Starom kontinentu je fenomenalan. U stvari, popularnost vozila ovih proizvođača je na našem kontinentu tolika da Korejci sada razmatraju plan prema kom bi više modela grupacije bilo razvijano u Evropi, za stanovnike te važne svetske regije.

“Bili smo toliko uspešni u Evropi da smo dobili zeleno svetlo da imamo veći uticaj na razvoj grupacije u ovom delu sveta,” reče novinarima Autocara Tajron Džonson, šef odeljenja za istraživanje i razvoj trilinga brendova u Evropi. Njegove reči impliciraju da će Hyundai, Kia i Genesis razvijati više vozila u Evropi, a koja bi bila namenjena ovdašnjoj populaciji. Pored toga, tim koji predvodi Džonson bi mogao dobiti šira ovlašćenja i na globalnom nivou, uključujući i paletu vozila koju formira divizija Hyundai N.

Ovo možda i ne čudi kada su u pitanju velikoserijske marke, ali pravi ljubitelji automobila će biti uzbuđeni da vide šta to za Evropu ima da kaže Genesis. Prošle godine smo videli veoma privlačan model Genesis G70 Shooting Brake (na naslovnoj ilustraciji) i on je dočekan veoma toplo na Starom kontinentu. Šef Genesisa za Evropu, Dominik Voš je čak rekao novinarima najstarijeg automobilskog magazina na svetu, da firma sada takođe razmatra model i za korejsko tržište.

Kao deo nove strategije Hyundaija i Kije, proizvođač automobila planira da udvostruči veličinu svog testnog mesta na Nirburgringu. Jedna od najzahtevnijih staza na svetu se koristi za testiranje izdržljivosti i svako vozilo se u dinamičkim uslovima testira na distanci od oko 16 hiljada kilometara, i to na „Ringu“. Međutim, glavno postrojenje za testiranje Hyundaija se nalazi u nemačkom gradu Dudenhofenu gde proizvođač poseduje bivšu Opelovu stazu za testiranje.

Model razvijen u Evropi i prodat širom sveta neće biti presedan za koncern koji predvodi Hyundai. Prošle godine su modeli Kona N, i20 N i Elantra N razvijeni od strane istraživačko-razvojnih timova na Starom kontinentu, a ovaj drugi je u osnovi bio namenjen američkom tržištu. Očekuje se da će proizvođač automobila slediti isti recept sa više novih proizvoda, uključujući vozila koja će nositi logotip podmarke Hiundai N.

AutoRepublika

(439)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
The Doc

Kvalitet Korejaca je neverovatno podignut u odnosu na period od 20 godina. Kao sto su napisali urednici, Evropa im nikad nije bila glavno trziste, ali ocigledno da se zadnjih godina to menja. Ako bih mogao da uporedim, kvalitetom su skoro stigli Japance a u cenovnom rangu Skode.

M M

Što se mene tiče da je sreće, napustili bi Evropu. Nisam dovoljno bogat da kupujem otpad iz Koreje. Ko se jednom zahebe, više neće. Da su poprravili kvalitet jesu, da su kvarni ko što su bili, jesu. Da im je automobil u klasi Evropskog, nije. Da ne vredi ko polovnjak, ne vredi pišiva boba, niko ga neće. Da su izbacili dizel, jesu potrčali među prvima. Da su im jadni benzinski motori, jesu, krš i lom. Da im propadaju elementi vešanja, propadaju, posbno od „zada“ multilink, stalno nešto čekiča. Šta su uradil s korozijom, ne znam, bili su katastrofa do pre… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M