1. Home
  2. Vesti
  3. Opel saopštio nove detalje o budućoj Mokki (GALERIJA)
Opel saopštio nove detalje o budućoj Mokki (GALERIJA)
0

Opel saopštio nove detalje o budućoj Mokki (GALERIJA)

169
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka dala je javnosti nove informacije u vezi sa nadolazećim SUV modelom Mokka. 

Za početak, nova generacija popularnog krosovera otišla je na ozbiljnu dijetu, jer Opelovi inženjeri navode da će buduća iteracija imati do 120 kg manje od nekadašnjeg modela. Ovakva ušteda u masi objašnjava se prelaskom na CMP arhitekturu PSA grupacije.

Proizvođač iz Riselshajma ističe i da će nova Mokka imati svoju električnu verzija. Alternativna varijanta skladištiće baterije u podu, a Opel navodi da će torziona krutost biti uvećana za 30%.

Što se tiče dizajna, ako je suditi po ovim fotografijama prototipa koje su pred vama, stil će biti pod snažnim uticajem nove Corse, ali će se kao uzor uzimati i Grandland X.

U Opelu navode da su posebno vodili računa o tri odlike: zvučnoj izolaciji kabine, stabilnosti vozila pri velikim brzinama i opštem trendu digitalizacije u enterijeru. Nova Mokka je namenjena mlađoj populaciji, te je jasno da je konektivitet u kabini visoko na listi prioriteta za potencijalne kupce, a Opel pokušava da isprati trend koliko god je to moguće. Treba očekivati enterijer sličan onom kod Corse, uz naravno više prostora.

Što se tiče pogonskih jedinica, paleta motora biće sačinjena od 1,2-litarskog benzinskog trocilindarskog agregata i 1,5-litarskog dizelaša. Ostaje da se vidi u koji će konfigurijama isti biti ponuđeni. Električna varijanta Mokke preuzeće pogonski sklop od Peugeota e-2008.

Nova Mokka trebalo bi da se pojavi na tržištu početkom 2021, tako da je sasvim moguće da će premijera biti upriličena i krajem tekuće godine.

AutoRepublika 

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments