1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera novog Citroena C4 zakazana za 30. jun
Premijera novog Citroena C4 zakazana za 30. jun
2

Premijera novog Citroena C4 zakazana za 30. jun

968
2
Podelite sa prijateljima:

Citroenov novitet iz C segmenta biće u prodaji u Evropi već početkom jula. 

Pandemija virusa korona poremetila je kompletnu automobilsku industriju na nekoliko polja. Pre svega, zaustavljanje proizvodnje, a potom i što se tiče plasmana novih proizvoda. Kako situacija u matičnoj Francuskoj i dalje nije dobra u vezi sa epidemijom, Citroen će gotovo izvesno predstaviti novi model digitalnim putem.

Nadolazeći C4 koristiće CMP platformu PSA grupacija, na kojoj je između ostalih postavljen i Peugeot 208. Veruje se da će Citroenov model imati ukupnu dužinu od 4,4 metra, te da će ponuditi daleko više prostora u kabini od nekadašnje iteracije.

Što se tiče izleda, prve paparaco fotografije koje smo imali prilike do sada da vidimo ukazuju na to da će nadolazeći C4 poprimiti izgled krosovera sa padajućom linijom krova. Prema informacijama koje su se ranije pojavile u francuskim medijima, ovaj model trebalo bi da zameni dva automobila standardni C4 i C4 Cactus.

Citroen C4 Cactus

Što se tiče palete agregata ona bi trebalo da bude bazirana na dva motora, benzinskom 1,2 PureTech i dizel 1,5 BlueHDi. Benzinac će verovatno biti ponuđen u nekoliko varijanti, dok bi dizelaš mogao ostati dostupan u jednom izdanju, sa 100 konjskih snaga.

Kako CMP platforma dopušta i potpuno električni pogon, sasvim je izvesno da će Citroen ponuditi i EV varijantu svog novog modela iz C segmenta. Pogonski sklop verovatno će biti preuzet od električne varijante Peugeota 2008.

Citroen za sada nije dao nikakve informacije i početnoj ceni, ali francuski mediji ističu da bi ona trebalo da iznosi oko 20.000 evra za baznu varijantu. Naravno, ova cena se odnosi na domaće – francusko tržište.

AutoRepublika 

(968)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Da prezentacija je biti virtuelna, ali se nadam da ce imati dostupne test primerke vec pocetkom jula, bilo bi lepo „odzujati“ s jednim primerkom negde daleko, jako daleko i preneti utiske nakon jednomecnog godisnjeg odmora…

Don

Hehe,imas moju podršku. Samo,snimi i video,sto mu gromova,sta si cicija. Može biti mute,nek Pavle nasnimi glasovni komentar i editoring videa. A i ti da stavljaš videa na svoj YouTube kanal imao bi gledanost solidnu a to donosi i zaradu . Eh, da si bliže ,hehe.