1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla odlaže proizvodnju Roadstera
Tesla odlaže proizvodnju Roadstera
0

Tesla odlaže proizvodnju Roadstera

125
0
Podelite sa prijateljima:

Ilon Mask je prilikom gostovanja u podcastu Džoa Rogana potvrdio da će Roadster morati da sačeka, jer Tesla u ovom trenutku ima druge prioritete.

„Roadster je kao dezert. Ali pre njega moramo pojesti meso i povrće“, rekao je Roganu Ilon Mask. Prvi čovek američkog proizvođača električnih automobila dao je listu stvari koje moraju da se završe pre nego što se počne sa proizvodnjom Roadstera.

On je istakao da se mora završiti fabrika u Berlinu, da je neophodno da se uspostavi zadovoljavajući nivo proizvodnje Modela Y, kao i da se mora početi sa sklapanjem Cybertrucka. Tek kada sve to bude urađeno, onda se mogu baviti radom na Roadsteru.

Podsetimo, Tesla je predstavio model Roadster, tačnije njegovu drugu generaciju, krajem 2017. godine, ali u vidu prototipa. Mask je tada dao niz obećanja u vezi sa performansama ovog vozila – da će se ubrzanje od 100 km/h odigravati za manje od 2 sekunde, kao i da će maksimalna brzina biti veća od 400 km/h. Milijarder je tada najavio i da će Roadster biti najbrži serijski automobil na svetu.

Dugo se verovalo da će upravo ove godine biti predstavljena serijska varijanta Roadstera, no očigledno je da do toga neće doći. Jasno je da sa poslovne strane, navedeni projekti, odnosno pre svega Model Y, imaju prednost u odnosu na model visokih performansi koji će se prodavati u skromnim brojkama naspram Modela 3 i njegovog krosover rođaka.

O Roadsteru je bilo više reči krajem prošle godine, te se tada pretpostavljalo da je sve to deo marketinške kampanje zarad skorije prezentacije serijskog modela. Mask je na društvenoj mreži Twitter tada napisao da će ovaj potentni električni automobil biti u stanju da pređe više od 1.000 km sa napunjenom baterijom. Pored toga, milijarder je najavljivao i da će Roadster postaviti novi rekord Nirburgringa za serijske automobile.

U Roganovom podkastu Mask nije mnogo govorio o Tesli, već je fokus bio na drugim temama. Južnoafrikanac je potvrdio svoj stav da su mere koje su usvojile američke vlasti u vezi sa ograničenjem kretanja „neustavne“ i da se ne bi održale kada bi neko pokrenuo postupak pred Vrhovnim sudom. Ovo nije prvi put da Ilon kritikuje mere u SAD, jer ih je pre nekoliko dana nazvao „fašističkim“.

AutoRepublika 

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments