1. Home
  2. Vesti
  3. Kia prikazala prve fotografije nove iteracije modela Sportage
Kia prikazala prve fotografije nove iteracije modela Sportage
1

Kia prikazala prve fotografije nove iteracije modela Sportage

230
1
Podelite sa prijateljima:

Naredna geneneracija popularnog SUV-a biće predstavljena u julu u Južnoj Koreji. 

Sportage predstavlja jedan od stubova Kije na globalnom planu, a tako je i u Evropi. Kia proizvodi Sportage u svojoj fabrici u Slovačkoj, što dovoljno govori o tome koliko je on bitan za uspeh na Starom kontinentu.

Ono što možemo videti na ovim prvim tizerima, ali i na ranijim paparaco fotografijama jeste da će nova generacija Sportagea biti značajno drugačija u odnosu na prethodnike. Na anfasu vidimo tamnu rešetku i vrlo interesantnu prednje svetlosnu grupaciju sa posebno istaknutim LED svetlosnim potpisima.

Pogled s boka ne otkriva mnogo toga, ali je jasno da se Kia priklonila trendu padajućeg krova kod SUV modela, pa će tako biti i kod novog Sportagea što nije dobro s aspekta prostora unutar vozila. Pozadi takođe dominiraju intrigantna svetla, a čini nam se i da će svetlosna grupa biti povezana velikom LED trakom, tako da će sve činiti jednu celinu. Osim toga, tu je i suptilan spojler na krovu.

Fotografija iz enterijera ukazuje na veliki zakrivljeni ekran gde su smešteni i virtuelna instrumentalna tabla, ali i segment za kontrolisanje informativno-zabavnog sistema, sve po ugledu na električni EV6.

Sve u svemu, mnogo drukčije u odnosu na ono što se može videti sa aktuelnim Sportageom. Očito da su u Kiji želeli radikalnu promenu sa novom iteracijom bar kada je reč o stilu. To potvrđuje i Karim Habib, šef dizajna južnokorejske marke.

„Sa budućom generacijom modela Sportage nismo želeli da napravimo korak napred, već da pređemo na jedan potpuno novi nivo u SUV segmentu“, kazao je Karim Habib.

Ipak, na evropsku varijantu nadolazećeg SUV-a moraćemo malo da sačekamo. Najavljena premijera je za globalni model, a onaj sa evropskim specifikacijama biće prikazan tek u septembru.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Like