1. Home
  2. Vesti
  3. Skynet stiže iz Australije (VIDEO)
Skynet stiže iz Australije (VIDEO)
0

Skynet stiže iz Australije (VIDEO)

711
0
Podelite sa prijateljima:

Njegovo ime je BATS, opremljen je veštačkom inteligencijom i dizajniran za vazdušnu borbu i podršku. Reč je o prvom Boeingovom dronu, koji bi trebalo da pomogne avionima u borbenim misijama. Rezultat je najveće investicije te vrste van SAD.

Početkom 2019., Boeing je predstavio koncept drona pod imenom Boeing Airpower Teaming System na Međunarodnom australijskom aero mitingu. BATS, odnosno „lojalni pomoćnik“ ima glavni zadatak da nezavisno leti ili samostalno ili kao podrška letelicama s posadom.

Ranije ove godine, Boeing se pomerio za korak bliže realizaciji BATS-a objavivši da je postignuta masa na točkovima. Ni mesec dana od tada, Royal Australian Air Force poseduje prvi dron opremljen veštačkom inteligencijom.

Ove vesti je saopštio Boeing juče, i označio početak programa koji će verovatno biti sličan sistemima koji se razvijaju širom sveta.

Veštačka inteligencija omogućava dronu da bude samostalno vođen ili uz podršku posade iz aviona. BATS ima sposobnost da sprovodi misije od nadgledanja i izviđanja do elektronskog ratovanja.

AutoRepublika

https://youtu.be/DqFP8O4jD40

(711)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments