1. Home
  2. Vesti
  3. Ford potvrdio razvoj nove generacije modela Mustang Mach 1
Ford potvrdio razvoj nove generacije modela Mustang Mach 1
0

Ford potvrdio razvoj nove generacije modela Mustang Mach 1

122
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko meseci je na globalnu mrežu procurila strogo čuvana tajna informacija o tome kakvu ponudu će Ford Mustang pružati naredne godine. Mnogi su se razočarali kada su videli da cenjeni Shelby GT350 više nije na listi. Iako je uvek imao limitirani broj kupaca, pre svega zbog svoje visoke cene, GT350 je stekao kultni status zbog podatka da je bio jedan od retkih Mustanga koji se odlično ponašao u krivinama, pa je razbijao sve one predrasude kako američki automobili završavaju u jarku čim put prestane da bude „pravi pravac“.

Kritike je čuo i sam Ford pa je reagovao i predstavio javnosti šta može da očekuje od kompanije u budućnosti. Proizvođač ne samo što je potvrdio da će novi Mach 1 zameniti GT350 naredne godine, već je takođe objavio i tri zvanične fotografije sa testiranja.

Svakom ljubitelju američkog najpoznatijeg automobila, oznaka Mach 1 mnogo znači. Ona se koristila od 1969. do 1978. godine i ponovo od 2003. do 2004. godine. U prošlosti je reč bila o bogato opremljenim modelima sa mnogim dizajnerskim i mehaničkim dodacima u poređenju sa standardnim modelom, a ovaj put će performanse biti „podebljane“ još malo.

Ono što možemo da primetimo na prvi pogled, jeste povratak maglenki pozicioniranih u okviru maske hladnjaka. Mustang je poslednji put posedovao takvu opciju pre više od pet godina na vozilu prethodne generacije, a za inspiraciju je poslužio čuveni Mach 1 iz 1969. godine.

Zadnji deo odlikuju četiri poveća završetka izduvnih cevi, iliti narodski četiri auspuha, kao i spojler sličan onom koji smo ranije viđali na Shelbyju GT350. Treća fotografija nam pokazuje performantne Brembo kočnice i sportske Michelin Pilot Cup 2 pneumatike na 19-ičnim felnama.


Ispod haube će se gotovo sigurno naći poznati 5,0-litarski „Coyote“ V8 agregat s 480 konjskih snaga. To je za 20 „grla“ više u poređenju sa standardnim Mustangom GT, ali 46 „konja“ manje nego spomenuti GT350.

Ford kaže da Mach 1 oznaka uživa u velikom ugledu i da će model za 2021. godinu biti najbolji Mustang u istoriji koji nije nosio Shelby oznaku. Ljubitelji su ipak malo skeptični, i to s dobrim razlogom. Naime, reč je o proizvođaču koji je prošle godine odlučio da stavi Mustang Mach E oznaku na električni krosover…

AutoRepublika

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments