1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda 2021. godine prodala za 12,6% manje vozila no lani
Škoda 2021. godine prodala za 12,6% manje vozila no lani
1

Škoda 2021. godine prodala za 12,6% manje vozila no lani

483
1
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Škoda Auto, koja posluje unutar gigantske grupacije Volkswagen, je ranije danas objavila da je obim isporuka novih automobila ove marke, tokom 2021. godine spao za 12,6% u poređenju s lanjskom godinom. U apsolutnim iznosima iskazano, to znači da su Česi prethodne godine ka kupcima otpremili 878.200 četvorotočkaša.

Upravo obelodanjen podatak ne čudi poznavaoce prilika u automobilskoj industriji s obzirom na raširenu priču o deficitu elektronskih komponenti, rastu cena sirovina, metala i nemetala, kao i o ugroženim lancima nabavke ostalih elemenata nužnih u proizvodnji vozila. Na sve to se nadovezala, ili još verodostojnije je reći, svemu je prethodila i inicirala zdravstvena kriza s prekidima proizvodnog procesa, tako da je veoma teška pozicija automobilske industrije na neki način zaokružena.

Što se tiče pojedinačnih ključnih tržišta novih automobila na kojima se takmiči Škoda, najdramatičniji pad prodajnog potencijala je zabeležen na teritoriji Narodne Republike Kine gde je obim isporuka pao za enormnih  58.8%, što znači da je 2021. godine tamo isporučeno samo 71.200 vozila.

Inače, još u ranijem delu godine smo pisali o tome kako visoko pozicionirani rukovodioci Škode navode da ih nemogućnost da odgovore na snažnu tražnju koju inicira tržište, praktično uvodi u fizičku bol.

AutoRepublika

(483)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Verujem da je profit veći bar za 15%….i pored manjeg broja prodatih vozila