1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovana Kia Sportage (2021.)
Restilizovana Kia Sportage (2021.)
5

Restilizovana Kia Sportage (2021.)

2.91K
5
Podelite sa prijateljima:

Restilizovana Kia Sportage dobija restruktuiranu hijerarhiju što se nivoa opreme tiče i nekoliko tehnoloških unapređenja.

Popularni korejski krosover je unapređen za 2021. s izvesnim rokadama što se tiče paketa opreme, a tu je i novi 1,6-litarski blagi hibrid. U Velikoj Britaniji, dostupan je za porudžbinu od 22.445 funti, a prve isporuke bi trebalo da se obave do kraja godine ili početkom sledeće.

Za početak, Kia je ukinula najmanje popularne pakete opreme, tako da više u ponudi nema ulaznog modela i onog vrhunskog. Na taj način, ponuda će se sastojati od nižeg srednjeg i višeg srednjeg paketa opreme, kao i novog tandema sportski orijentisanih primeraka s oznakama GT-Line i GT-Line S.

Standardna oprema za unapređeni Sportageov niži srednji paket uključuje točkove od 17 cola, zatamnjena, elektropokretana stakla, automatske brisače i zadnje parking senzore. Što se unutrašnjosti tiče, tu su grejana prednja i zadnja sedišta, dvozonski klima uređaj, multifunkcionalni volan presvučen kožom i samozatamnjujući unutrašnji retrovizor.

Svaki model dolazi opremljen osmoinčnim ekranom info-zabavnog sistema, osetljivim na dodir, koji nudi navigaciju i podršku za Apple CarPlay, Android Auto i glasovnu kontrolu. Kijine UVO servisne usluge su takođe standardno u ponudi, što vozačima pruža informacije vezane za uslove u saobraćaju u realnom vremenu, informacije o kamerama koje kontrolišu brzinu i dostupnost obližnjih parking mesta.

Primerak višeg srednjeg nivoa opreme košta 26.445 evra, dolazi s LED farovima, crnom zaštitnom oplatom karoserije, prednjim parking senzorima i panoramskim krovom. Unapređenja enterijera uključuju kožni tapacirung, elektropodesiva prednja sedišta, grejanje volana, aluminijumske pločice na pragovima, elektronsku parking kočnicu i 4,2-inčni displej klastera instrumentacije.

GT-Line varijanta košta od 26.660 funti i nadgradnja je nižeg srednjeg nivoa opreme sa brojnim sportskim akcentima. U unapređenja se ubrajaju jedinstveni naplaci od 19 cola, nova maska hladnjaka sa dijamantskom šemom, nova LED svetla za maglu i dvostruke završetke izduvne cevi. Kada govorimo o kabinskom prostoru, kupci će moći da uživaju u aluminijumskim papučicama, crnom „nebu“ i novom sportskom volanu.

Cene za Sportage GT-Line S perjanicu kreću od 30.510 evra. Ovaj model dobija isti nivo opreme kao i GT-Line, uz dodatak panoramskog krova, premijum JBL audio sistema s osam zvučnika i par elektropodesevih, grejanih i ventilisanih prednjih sedišta. Kupci takođe dobijaju elektropokretana zadnja vrata, bežično punjenje mobilnih telefona i kameru koja pokriva 360 stepeni.

Kia je u ponudu dodala i novi dizel s 48-voltnom blago hibridnom asistencijom, koja će zameniti aktuelnu Sportageovu 1,7-litarsku jedinicu. Novi sistem se sastoji od 1,6-litarskog turbodizela, remenom pokretanog starter-generatora i paketa baterija od 0,44 kWh. Ukupna izlazna snaga od 136 ks i 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pogonski sistem je standardno uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom, mada kupci opciono mogu da se odluče i za sedmostepeni automatik s dvostrukom spojnivom. S prvonavedenim menjačem, Sportage u blago hibridnoj verziji do „stotke“ ubrzava za 10,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 180 km/h.

Kia takođe kaže da novi 1,6-litarski MHEV sistem obezbeđuje potrošnju goriva od 5,4 litra na 100 pređenih kilometara, dok emisija CO2 iznosi 141 g/km.

Revidirani Sportage je takođe u ponudi s 1,6-litarskim benzincem u dva nivao snage. Osnovni model s atmosferskom jedinicom isporučuje 132 ks i 160 Nm, dok potentniji turbo raspolaže sa 177 konja i 265 Nm.

Prvonavedeni primerak je dostupan isključivo s prednjim pogonom, dok je potonji dostupan s integralnim, mada su oba modela dostupna ili sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatskim menjačem.

AutoRepublika

(2911)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Malo funti malo eura , odakle je ovo prepisano?
Inače kod ovog auta mrzim žmigavac u blatobranu, jednostavno ne vidim kad vozač ovog auta skreće jer je jako,jako nisko taj žmigavac .

moron

Kada za Srbiju usporedim specifikacije za motore iz cenovnika za Sportage MY 2020 i MY2021 , ja ne vidim bilo kakvu razliku.
Isti motori, iste deklaracije, pa i emisije.
Ili sam ja slep …

https://app.kmag.net/files/download/?direct=1&file_id=01e3e50deb2d5cc8772b4e099e69d52b

https://app.kmag.net/files/download/?direct=1&file_id=f3e103fc9a7168e952f17fc35fe68d90

D_C

Normalno modeli za naredni MY krecu da se proizvode u avgustu/septembru. To sto Kiin uvoznik za Srbiju zove MY2021 je mozda cak i MY2019.

moron

Gledah sada i sajt Kie za Sloveniju. Njima u cenovniku MY 2020 postoje dva jasno odvojena dela, i to „vozila godina proizvodnje 2019“ i „godina proizvodenje“ 2020.
„Nema zajebancije“ – kao u Srbiji.

Zvezdan Božinović

To je najbezazlenija refleksija pristupa kupcima na ostatku Balkana koju neguje slovenački preduzetnik i što je ono što me iritira kod Kije….