1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lansiran kineski krosover lišen Nissanove tehnologije: Venucia VX6
Lansiran kineski krosover lišen Nissanove tehnologije: Venucia VX6
4

Lansiran kineski krosover lišen Nissanove tehnologije: Venucia VX6

769
4
Podelite sa prijateljima:

Taze električni krosover Venucia VX6 je krenuo da silazi s proizvodnih traka kineskog preduzeća nastalog na temelju ulaganja lokalnog Dongfenga i japanskog Nissana. Marka Venucia je u početku proizvodila vozila na osnovama japanskih platformi, ali je u slučaju modela VX6, doprinos Nissana sveden na sasvim skroman nivo. 

Obe važne komponente noviteta su konstruisane i razvijene od strane koncerna Dongfeng, a to su dizajn kao i električni pogonski sklop.

Proporcije školjke modela po imenu VX6 više odaju utisak da se radi o minivanu, nego o krosoveru. Iako se iz priloženih ilustracija da zaključiti da automobil nijepovelik, on je zapravo i duži i širi od Toyote RAV4: 4.658 milimetara u dužinu, 1.890 mm u širinu i 1.656 mm u visinu. Međuosovinski razmak je 2.850 mm.

Ni novi VX6 nije ostao imun na modu dvodelnih prednjih svetlosnihgrupa koje su povezane osvetljenom LED trakom. Točkovi mogu sadržati felne koje u prečniku mere od 17 do 19 inča.

Kabinom dominira stil koji se može okarakterisati minimalističkim, dok je i prostranost zavidna. Navodi se da se na enterijer vozila odnosi dve trećine (67%) ukupne dužine vozila, računato od papučica pa sve do petih vrata. Uopšte nema centralne konzole, pa ni kontrolnih tastera na plutajućem centralnom tunelu, već je tu samo panel koji služi za bežičnu dopunu baterija mobilnog telefona.

Selektor transmisije se nalazi na stubu upravljača, baš kako i priliči savremenim električnim automobilima. Venucia VX6 poseduje prostran drugi red sedišta i stakleni krov bez klizne sekcije. Zapremina prtljažnika iznosi solidnih 490 litara.

Još uvek je malo dostupnih informacija o mehaničkim rešenjima na novitetu. Zna se da je krosover utemeljen na arhitekturi koja podržava funkcionisanje na naponu od 800 volti, što podrazumeva mogućnost mnogo brže dopune baterija u odnosu na rešenje ožičenja koje uključuje napon od 400 volti.

Za sada imamo potvrdu lansiranja verzije sa samo jednim elektromotorom. VX6 će pokretati agregat sa 218 konjskih snaga a koji će struju dobijati iz litijum-gvožđe-fosfatne baterije iz CATL-a. Najviša brzina kretanja električnog SUV-a iznosi 165 km/h. Neposredno pre početka prodaje će biti dostupno više informacija u pogledu mehanike, a to bi značilo da ćemo na ovu temu progledati negde pred kraj tekuće godine.

AutoRepublika

(769)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nek je ziv i zdrav! 🙂 Ne nalazim ni jedan razlog za odusevljenje.

BB

Evo i zašto: „Proporcije školjke modela po imenu VX6 više odaju utisak da se radi o minivanu, nego o krosoveru.“
Izgleda da je krenuo da pojača korisnost,
Silueta Fiata 500, maska Passata i D stub Opela, sve to bih oprostio ukoliko se dokaže u praktičnom i cjenovnom smislu 😉

Zastava

A Dongfeng sarađuje sa Renaultom. :)))

Matija

„Silueta Fiata 500, maska Passata i D stub Opela…“ – majke ti, gde si ovo pronasao?! Dizajn ovog automobila vidim kao losu kombinaciju vec davno poznatih stilskih elemenata, bas nista vise od toga.