1. Home
  2. Vesti
  3. VW Tiguan R And Arteon R „špijunirani“ na Nirburgringu (VIDEO)
VW Tiguan R And Arteon R „špijunirani“ na Nirburgringu (VIDEO)
1

VW Tiguan R And Arteon R „špijunirani“ na Nirburgringu (VIDEO)

302
1
Podelite sa prijateljima:

U Volkswagenu kažu da je reputacija Nirburgringa precenjena. Da im verujemo s obzirom na to da aktivno testiraju svoje sportske modele na ovoj kultnoj stazi?

Pored povremenog Passata R36, Touarega R50 i Pola R WRS Street, „R“ portfolio se u najvećoj meri vrteo i vrti se oko Golfa R. To će očigledno da se promeni, jer pored T-Roca R, predstavljenog prošle godine i nedavno lansiranog Touarega R, performantna divizija marke iz Volfsburga će biti dodatno proširena s još dva modela, Tiguanom R i Arteonom R. Zapravo, tu će biti i treći – Arteon R karavan.

Novi sportski tandem je prošle nedelje na Nirburgringu spazio Auto Addiction YouTube kanal. Reč je finom brušenju Tiguana R i Arteona R (potonji model se doduše pojavljuje tek nekoliko sekundi u video klipu). Oba automobila su bez bilo kakve kamuflaže jer očigledno je da na njima nisu svi paneli karoserije serijskih modela, tako da praktično nema šta da sakrivaju.

Znajući kako VW dizajnira svoje sportske pulene, Tiguan R i Arteon R će posedovati suptilne promene što se stajlinga tiče. One istinske se odnose na hardver, što znači moćnije kočnice, sportsko ogibljenje i optimizaciju šasije. Naravno, akcenat će biti na onome što se nalazi ispod haube, odnosno preko 300 konja.

S glasinama koje sugerišu da Audi neće deliti svoju petocilindarsku jedinicu, Volkswagenu ostaje da se osloni na sopstveni motor. Krajem 2017., razvijen je turbo VR6 s oko 400 ks, ali od tada nismo čuli ništa vezano za dotičnu mašinu.

S tim u vezi, Martin Hube, VW-ov portparol za srednja i velika vozila, rekao je da bi VR6 Arteon svojim vlasnicima pružio mogućnost „da zbrišu sve Porsche Panamere s puta“. Međutim, nije jasno da li će se novi motor uopšte naći u nekom serijskom modelu. Ono što takođe ne znamo je da li će Tiguan u R specifikacijama biti „blagosloven“ tim motorom.

To ćemo verovatno saznati kasnije u toku ove godine, jer će R varijante debitovati s redovnim restilizacijama Arteona i Tiguana. Oba modela će dobiti i „plug-in“ varijante, koje će poneti sufiks „GTE“.

AutoRepublika

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

sta on radi tamo? proklizava kao svaki vw 🙂