1. Home
  2. Vesti
  3. Hondine novosti za narednu godinu
Hondine novosti za narednu godinu
1

Hondine novosti za narednu godinu

1.62K
1
Podelite sa prijateljima:

Honda planira da nastavi s novitetima naredne godine. Na dnevnom redu je lansiranje potpuno novih modela, kao i obnove modela kojih već ima na tržištu.

Honda će predstaviti dugo očekivani novi CR-V. Biće predstavljen i novi SUV i, kao da to nije dovoljno, Hondina nova linija električnih vozila biće proširena novim modelom. Kako god, SUV-ovi će biti protagonisti.

Nova Honda CR-V predstavljena je daleko od evropskih granica. Pre samo nekoliko meseci nova generacija modela CR-V izbila je na scenu s one strane Atlantika. Hondin popularni SUV je prošao kroz sveobuhvatno renoviranje, koje sa sobom donosi nove karakteristike u pogledu spoljašnjeg dizajna, tehnološke opreme i naravno, na nivou mehanike.

Nova generacija modela CR-V biće predstavljena u Evropi naredne godine. Biće ponuđen u hibridnoj verziji (HEV) i u hibridnoj plug-in verziji (PHEV), što je velika novina. Na Starom kontinentu neće biti dostupan sa klasičnim termičkim motorima, dok u SAD to nije slučaj.

Trenutno Honda ima samo jedan električni automobil u svom evropskom asortimanu. To je mala i preskupa Honda e. Međutim, ovo će se promeniti sledeće godine lansiranjem potpuno novog modela. Biće to električni SUV.

Honda je potvrdila lansiranje električnog SUV-a koji će se boriti u B segmentu. Biće zasnovan na prototipu Honda e:Ny1. „Sukobiće“ se, između ostalih, sa Peugeotom e-2008, Opel Mokkom Electric i Hyundaijem Kona Electric. Ako nastavi sa previsokim cenama, pitanje je koliko će biti uspešan.

Takođe, u planu je lansiranje većeg brata Honde HR-V. Japanska firma će povećati svoju porodicu SUV-ova sa potpuno novim modelom u Evropi. Reč je o Hondi ZR-V. To je u stvari HR-V za američko tržište. Izdvajaće se po svojoj posvećenosti elektrifikaciji i, s obzirom na žestoku konkurenciju, uspeh će biti neizvestan.

Novi ZR-V će biti dostupan samo u verziji HEV i biće dugačak oko 4,45 metara. Njegovi glavni rivali biće Nissan Qashqai, Hyundai Tucson i Peugeot 3008.

AutoRepublika

(1618)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Novi ZR-V za Evropu će biti dug 445 cm ?

Ja mislim da neće. Jer, ako je na bazi USA HRV-a, onda će biti dug 456 cm, a toliko ima i ZR-V za tržište Kine.
Zapravo, biće dužinom skoro kao sadašnji CR-V ( 460 cm ), ali i niži ( kineski ZR-V je niži oko 6 cm ).