1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf R+ Hybrid bi mogao da pristigne 2023. s oko 400 ks
VW Golf R+ Hybrid bi mogao da pristigne 2023. s oko 400 ks
0

VW Golf R+ Hybrid bi mogao da pristigne 2023. s oko 400 ks

254
0
Podelite sa prijateljima:

Kažu da će izgledati značajno drugačije u odnosu na regularni Golf R.

Volkswagen koketira s idejom o snažnijem Golfu R već godinama. Setimo se samo R400 koncepta iz 2015., a glasine u međuvremenu insistiraju na tome da je takvo vozilo u VW-ov rasporedu, a dolaze od australijskog WhichCara, koji takođe izveštava da se to neće desiti pre 2023.

Mada „superR“ Golf nije još uvek odobren, navodno je dizajnerski skeč predstavljen unutar kompanije, predlažući značajne promene stajlinga u odnosu na budući regularni Golf R.

Veća misterija vezana za R Plus ili jednostavnije R+, je motor. Audi se izjasnio da ne želi da deli svoj redni petocilindaski agregat, tako da ono što VW-u ostaje je „frizira“ postojeći, četvorocilindarski turbobenzinac do 408 ks (300 kW). Ovo bi bio značajan skok u odnosu na standardni Golf R, koji će raspolagati s 333 ks (245 kW).

Ne odbacuje se mogućnost hibridnog Golfa R+, gde bi SUS motor slao snagu na prednje a elektromotor na zadnje točkove. Mada se ovo čini „nekonvencionalnim“, VW je zapravo iskoristio ovaj recept u 2017. za Golf GTI First Decade koncept, koji nudi 415 ks (305 kW). Pored impresivne „konjice“, ovaj unikatni Golf je bio interesantan iz još jednog razloga – njegova postavka mu je omogućavala da koristi zadnji ili prednji pogon u zavisnosti od aktivnosti SUS ili elektromotora. Takođe, kada su dva pogonska izvora iskombinovana, pogon postaje AWD.

Mada ideja zvuči interesantno, kreiranje Golf R hibrida dodavanjem elektromotora i baterija bi negativno uticalo na masu, a samim tim i vozne osobine. S druge strane, eksploatacija konfiguracije implementirane u koncept iz 2017. bi eliminisala potrebu za diferencijalom i pogonskim vratilom. Instantni obrtni moment elektromotora bi takođe bio važan benefit, tako da elektrifikacija mada ima nedostatke, ima i svoje prednosti.

Da bi Plus verzija imala smisla, ona bi ipak morala da se diferencira u odnosu na Audi RS3 da ne bi došlo do kanibalizacije. Ujedno, Golf R Plus ne bi bio prvi R hibridni model, jer je Volkswagen već lansirao Touareg R sa 462 ks iz 3,0-litarskog V6 benzinca i elektromotora.

AutoRepublika

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments