1. Home
  2. Vesti
  3. Nove fotografije Peugeota 508 PSE (GALERIJA)
Nove fotografije Peugeota 508 PSE (GALERIJA)
0

Nove fotografije Peugeota 508 PSE (GALERIJA)

1.06K
0
Podelite sa prijateljima:

Pred vama je set fotografija serijske verzije potentnog hibrida francuske marke. 

Može se slobodno reći da je Peugeot 508 kada se pojavio na tržištu pošteno prodrmao pomalo uspavane nemačke proizvođače. Sa svojim nesvakidašnjim stilom slobodno se može nadmetati i za najlepši automobil u D segmentu, a pregršt moderne tehnologije i dobrih agregata daje mu za pravo da se nada dobrom prodajnom uspehu.

Peugeot ipak želi da dodatno diverzifikuje ponudu 508-ice, te će ovaj model biti i varijantu odličnih performansi. Mudre odluke Francuza dovele su do toga da elektrifikacija ne predstavlja bauka za Peugeot, već se ona dočekuje širom raširenih ruku.

Tako je 508 PSE zapravo plug-in hibrid. Peugeot je prvi put predstavio ovaj model prethodne godine, na Salonu automobila u Ženevi, ali samo kao koncept. Sada imamo uvid u to kako će izgledati verzija namenjena serijskoj proizvodni.

Suštinski, vizuelne izmene u odnosu na prošlogodišnji koncept jesu minimalne i suptilne, te je ovaj automobil i dalje izuzetno atraktivan.

Iako smo dobili priliku da vidimo kako će izgledati model koji će stići do kupaca, još uvek nemamo precizne informacije o pogonskom sklopu. Konceptualno izdanje raspolagalo je sa 400 ks i 500 Nm, što mu je omogućavalo sprint do 100 km/h za 4,5 sekundi, i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Moguće je da će ove brojke biti revidirane, pogotovo ako sagledamo da je srodni DS 9 takođe dostupan i kao hibrid, te da raspolaže sa „samo“ 360 ks. Ipak, možda PSA grupacija odluči da istisne još malo snage iz ovog hibridnog sklopa, kako bi 508 PSE bio još performantniji.

Bilo kako bilo, veruje se da će Francuzi otkriti sve detalje o novoj 508-ici u PSE formi tokom leta, da bi isporuka automobila počela pre kraja tekuće godine.

AutoRepublika 

(1056)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments