1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Mazda6 na renderu
Mazda6 na renderu
7

Mazda6 na renderu

2.87K
7
Podelite sa prijateljima:

Najave nove Mazde6 postaju sve frekventnije, a informacije koje stižu do publike sve „golicavaje“ u pogledu podgrevanja atmosfere pred, ne tako skore premijere. Na osnovu insinuacija, glasina i opisa novog Mazdinog takmaca iz D segmenta, redakcija ruskih Kolesa je napravila dva spekulativna rendera koji nam daju prvi uvid u stil atraktivnog četvorotočkaša.

Aktuelna Mazda6 je sa nama još od 2012. godine kada je debitovala u trećoj iteraciji, utemeljenoj na konceptu Mazda Takeri, prikazanom krajem 2011. Jasno je da su današnji standardi automobilske industrije takvi da baš i ne podržavaju ponudu jednog modela tokom duuugih osam tržišnih godina, čak i pored dve temeljne restilizacije. One su se dogodile 2015. i 2018. godine.

Sada iščekujemo kompletno nov proizvod za koji se najavljuje zadnji pogon. Primena takve arhitekture je u opticaju, to jest rubrikama s linkom „nagađanja“ već poslednjih godinu dana. To bi značilo da će se spoljni izgled Mazde6, pre svega u smislu proporcija, značajno izmeniti.

Dakle, međuosovinski razmak nužno mora biti duži kako bi se prednja osovina izmestila što više ka napred. Verovatno će i poklopac motora biti konsekventno duži, što je jasno i sa rendera pred nama. Iako još uvek u medije nisu dospele špijunske fotografije, majstori kompjuterske imaginacije su mogli da se oslone na konceptni kupe Mazda Vision. On je predstavljen krajem 2017. godine na Salonu automobila u Tokiju.

Sa izvesnošću se može reći da će rešetka hladnjaka na novitetu biti masivnija, što će dati poseban vizuelni efekat u kombinaciji s naglašeno tananim prednjim svetlosnim grupacijama.

Bočna silueta karoserije postaje jednostavnija, čime značajno odstupa od aktuelne generacije koja poseduje ozbiljan reljef na vratima i blatobranima. Stvaralac kompjuterske animacije je preuzeo zadnje signalne grupe s pomenutog kupe koncepta, što znači da se one sastoje iz para kružnih elemenata, donekle poveznih vodoravnom LED trakom. Na taj način, prostor namenjen za smeštaj registarske tablice je bio “pojeden” pa je morao biti preseljen na branik.

Pre neki dan smo preneli vest, preuzetu iz američkih medija, koja je najavljivala poprečnu postavku motora, uprkos zadnjem pogonu, a sve sa ciljem obezbeđenja više prostora za putnike unutar kabine. Međutim, ruski mediji naglašavaju da je “Bog rekao da s pogonom nazad u kompletu ide i uzdužno (longitudinalno) postavljen motor“. Konkretniji da budemo, Mazda6 će koristiti šestocilindarske benzince i dizelaše.

Za očekivati je i hibridne verzije kao i razne, s njima povezane (pod)varijante inteligentnog pogona na sve točkove, pa i klasični kompanijski i-ACTIV sistem prenosa pogonske sile na sva četiri točka. Ovaj sistem predviđa eventualan gubitak trakcije praćenjem 27 različitih parametara, počev od ugla zakretanja točkova, pa sve do brzine rada brisača prednjeg vetrobranskog stakla.

Premijera nove Šestice se najavljuje za 2022. godinu.

AutoRepublika

(2866)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj „gelender“ prelepo izgleda. Prednji deo je tako sveden, a čista perfekcija.
Hoće li nova šestica postojati i kao karavan?

Dikh tu kava

Hoće. Imaće ekskluzivno 5 cm manji WB i 15 cm manju duzinu od limuzine. I 60 dana garanciju na prohrđavanje, u najboljoj Mazdinoj tradiciji..
Inače je zadnji kraj grozan, ali svakako neuporedivo lepši od finalnog proizvoda „to be“, budući na trend započet novom trojkom HB, koja je po meni subjektivno najružnija trojka ikad. Jedino ako nova 6-ica „povuče“ na trojku limuzinu, što jedino ima smisla, ali ipak.. Od dizajna meni lično bitnija je gama motora, pre svega benzinaca.

moron

Ponekada pomislim da je greh što ti ne nosiš moj „nik“ …

Saša

😄😄😄

Dikh tu kava

Хришћански је да свако носи свој „крст“.. А можда буде и нека Скаут верзија. За свега 47.000..

Don

Ne bu ništa od ovakve šestice,. I kud će još veći medjuosni razmak od postojećeg, auto je ionako predugacak tako da bi pametniji inžinjering bio nužan.

Bungi

Pogodak u centar. Prelijepo.