1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro pred publikom: BMW Serije 2 Active Tourer
Uskoro pred publikom: BMW Serije 2 Active Tourer
0

Uskoro pred publikom: BMW Serije 2 Active Tourer

219
0
Podelite sa prijateljima:

BMW Serije 2 u vidu druge generacije premijum predstavnika u MPV segmentu će debitovati pre isteka ove kalendarske godine, ali se u paleti ovog modela neće pojaviti produžena verzija s oznakom Gran Tourer.

Internet je prošlog leta preplavila vest koju je prvi preneo britanski Autocar, a prema kojoj je BMW odlučio da ne predstavi naslednika Serije 2 u minivan formatu. Oduka je obrazložena lošim odzivom kupaca. Međutim, život piše romane, kao što znamo.

Tokom marta su se pojavile špijunske fotografije koje prikazuju kamuflirani prototip Active Tourer varijante u akciji, a što su preneli brojni mediji, uključujući i pomenuti britanski.

Ono što smo mogli videti na tim slikama se teško može nazvati informativnim u smislu očekivanja kakav će izgled noviteta biti, izuzev što je očito da će se malo toga izmeniti u pogledu proporcija druge generacije. Već sada mu dežurni analitičari pripisuju stil koji će podsetiti na maleno jaje na točkovima. Odvažniji su usuđuju da prognoziraju masivnije farove i sužene zadnje svetlosne grupacije. Sve u svemu, nadamo se elegantnijoj pojavi naslednika.

S tehničke strane se BMW Serije 2 Active Tourer neće fundamentalno promeniti. Biće postavljen na UKL (FAAR) platformu što implicira transferzalnu (poprečnu) postavku motora. Pod haubom je za očekivati da vidimo motore s unutrašnjim sagorevanjem i s najviše četiri cilindra, što je ujedno identična karakteristika svih bavarskih modela s osnovnim pogonom na prednjoj osovini.

Sve pogonske jedinice će imati neki vidi električne asistencije kako bi se zadovoljile ekološke norme i sve stroži propisi. Najprestižniji plug-in hibrid će biti u stanju da u električnom režimu prevali do 50 kilometra, dok će enterijer najverovatnije izgledati potpuno nalik onome što vidimo na Seriji 1.

Prošle godine je 55.874 primerka kompaktnog minivana iz BMW-a isporučeno „na ruke“ kupaca. Takva realizacija otkriva pad interesovanja ciljne publike za 18% u odnosu na 2018. Ispred bavarskog pulena su se našli Renault Scenic (76.045, -16%), Volkswagen Touran (75.427, -12%), ali i glavni rival Mercedes-Benz B klase (73.997, +21%).

Upravo je uspeh Mercedesa s B klasom, verujemo podstakao BMW da ne odustane od učešća u ovoj klasi.

AutoRepublika

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments