1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Luis Hamilton i Serena Vilijams u trci za kupovinom Čelzija
Luis Hamilton i Serena Vilijams u trci za kupovinom Čelzija
2

Luis Hamilton i Serena Vilijams u trci za kupovinom Čelzija

412
2
Podelite sa prijateljima:

Duet vanserijski uspešnih sportista, Luis Hamilton i Serena Vilijams su u trci za sticanjem kapitala u fudbalskom klubu Čelzi, kao nekadašnjem i još uvek aktuelnom osvajaču Lige šampiona. Sportski klub je postao dostupan za prodaju zahvaljujući nedavno buknulom ratu u Ukrajini, zbog čega je ruski oligarh Roman Abramovič bio prinuđen da se povuče. Sada je pokrenuta „klanica“ oko toga ko će pobediti u nadmetanju čiji bi se uspeh ogledao u sticanju kontrole nad londonskim fudbalskim klubom originalnog imena FC Chelsey.

Međutim, sedmostruki šampion Formule 1 i pobednica na 23 takmičenja za trofej iz serije Grand Slam, Serena Vilijams nisu jedini ponuđači u sklopu ponude za preuzimanje akcija o kojoj pričamo, već nastupaju kao deo konzorcijuma ulagača. Njega predvodi britanski multimilioner ser Martin Brouton, koji se nakratko nalazio na mestu predsednika fudbalskog kluba Liverpul, još 2010. godine.

Izvori na koje se pozivaju mediji su naveli da je dvojac iz sveta vrhunskog sporta voljan da okuša sreću ulaganjem u fudbalski klub koje ne prevazilazi sumu od deset miliona britanskih funti. Konkretan izveštaj je objavio ostrvski Sky Sports, dok smo ga mi pročitali na nemačkom Handelsblattu.

Kao što smo naveli, a kao što verovatno i svi ljubitelji automobila već znaju, aktuelni pobednik Lige šampiona Čelzi je do sada pripadao ruskom oligarhu Romanu Abramoviču. Međutim, nakon ruskog napada na Ukrajinu, on se u početku odrekao upravljanja londonskim klubom, a zatim je angažovao britanske banke da traže kupce. S jedne strane, s ciljem da zaštiti sopstvenu imovinu od pretnji sankcijama, koja je omiljeno oružje vlade u Londonu protiv pristalica ruskog predsednika Vladimira Putina, a s druge strane da ograniči uticaj na sam fudbalski klub Čelzi.

Abramovič je ranije najavio da će donirati celokupan iznos prikupljen prodajom kluba, odnosno da će sredstva biti iskorišćena za pomoć žrtvama rata. U međuvremenu, njegov kapital u Velikoj Britaniji je zamrznut usled sankcija, dok je postupak prodaje kapitala pomenutog fudbalskog kluba prekinut.

AutoRepublika

(412)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Koliko sam ja upoznat on traži kupca za Čelzi već godinama.

Renault Terminator

Ne znam jel uspio kupiti Spartak iz Moskve…dugo je to želio.