1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasnik Volvoa oživeo marku Maple kojom je nedavno označavao ilegalne replike Citroena ZX
Vlasnik Volvoa oživeo marku Maple kojom je nedavno označavao ilegalne replike Citroena ZX
0

Vlasnik Volvoa oživeo marku Maple kojom je nedavno označavao ilegalne replike Citroena ZX

707
0
Podelite sa prijateljima:

Geely Holding je prošlog meseca obnarodovao nameru o oživljavanju marke Maple, koja je korišćena prve decenije ovog milenijuma od strane ćerke firme SMA (Shanghai Maple Auto) kako bi se proizvodili ilegalni klonovi modela Citroen ZX. Sada, pod oznakama starog brenda, biće plasirani jednostavni i pristupačni elektromobili.

Prvi model koji će u tržišnu utakmicu pod tim imenom biće, pre neki dan premijerno predstavljeni kros hedžbek Maple 30X.

Električni Maple 30X je nastao zahvaljujući minimalnim izmenama na konvencionalnoj, benzinskoj verziji četvorotočkaša s petoro vrata i dužine koja za pola centimetra prevazilazi četiri metra, Geely Vision X3.

Dakle, spoljni izgled nije previše izmenjen a glavne razlike u kabini se odnose na intenzivnije prisustvo elektronike: tu su virtuelne spravice i multimedijalni sistem koji se koristi osmoinčnim ekranom i daljinskom kontrolom funkcija, zahvaljujući pametnom telefonu. Standardna oprema uključuje i dva vazdušna jastuka, ABS i uređaj za klimatizaciju.

Električni motor koji je postavljen na prednju osovinu razvija 95 konjskih snaga uz 180 Nm obrtnog momenta. Kapacitet trakcione baterije smeštene ispod poda putničke kabine nije obelodanjen, ali zato Geely kaže da je moguće dopuniti je do 80% potencijala za svega tridesetak minuta. Jasno, ukoliko je “nakačena” na brzi punjač.

Za potpunu dopunu baterije, dovoljno je odličnih sedam časova, i to na kućnom priključku. Prema zastarelom NEDC ciklusu, koji izgleda još samo Kinezi koriste, domet s jednim punjenjem baterijske jedinice iznosi 306 kilometara, što bi se moglo prevesti na nekih dvestotinjak “realnih” kilometara. Najviša brzina 30X-a iznosi jedva dovoljnih 120 km/h.

Geely Holding je s proizvodnjom modela Maple 30X startovao još u januaru ove godine, ali je zbog širenja zaraze bio prinuđen da zaustavi proizvodne trake i odloži tržišni debi.

Prodaja ovog elektromobila kreće pre isteka tekućeg meseca, dok će se nuditi po ceni u rasponu od 9.800 do 11.300 američkih dolara, zavisno od nivoa opremljenosti, ali i uz uračunate subvencije države. U kasnijem periodu, Geely će popuniti gamu marke Maple koju če čiiti uglavnom prosti i pristupačni modeli.

Boljim poznavaocima prilika u automobilskoj industriji je već poznato da Geely koristi marku Geometry za prestižnije baterijske modele.

AutoRepublika

(707)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments