1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BMW zabeležio kvartalni pad prodaje zbog širenja koronavirusa
BMW zabeležio kvartalni pad prodaje zbog širenja koronavirusa
1

BMW zabeležio kvartalni pad prodaje zbog širenja koronavirusa

171
1
Podelite sa prijateljima:

Prodaja BMW grupe je pala za 21 odsto na 477.111 vozila u prvom kvartalu ove godine. Naravno, razlog pre svega treba tražiti u aktuelnoj pandemiji koronavirusa, koja uzima danak u vidu zatvorenih prodajnih salona.

Prodaja marke BMW je pala za 20 odsto, na 411.809 vozila, dok je Mini zabeležio „minus“ od 23 odsto (64.449). Potražnja za Rolls-Royceovim modelima je takođe manja, i to za 27 odsto (30.692).

BMW je saopštio da je početkom godine uživao u porastu prodaje, ali je to zaustavljeno širenjem virusa.

„Do februara, uticaj pandemije je već doveo do značajnog smanjenja prodaje u Kini. Do marta, negativni efekti pandemije su bili jasno vidljivi kroz prodajne brojke u Evropi i SAD“, saopštila je kompanija.

Bavarski proizvođač kaže da je oko 80 odsto prodajnih objekata u Evropi i 70 odsto u SAD privremeno zatvoreno zbog pandemije.

Prodaja u Kini, odakle je zaraza počela da se širi, u periodu od januara do marta je pala za 31 odsto, dok je u Evropi i SAD zabeležen „minus“ od 18, odnosno 17 odsto.

AutoRepublika

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lola

Svaka čast!
Samo da malo povećaju komociju u 5ici i kupujem jedno 3-4 god star. Ili još bolje električni BMW !!! Za zaore me baš zabole.