1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Stinger dobija nove, moćnije motore (VIDEO)
Kia Stinger dobija nove, moćnije motore (VIDEO)
3

Kia Stinger dobija nove, moćnije motore (VIDEO)

613
3
Podelite sa prijateljima:

Kia Stinger (TEST) je sjajan primer automobila koji bi stigao daleko dalje u tržišnom smislu da nema snobovštine vezane za „brendove“, posebno one nemačke.  Njegova „fastbek“ forma je daleko atraktivnija nego kod sportista tipa Focus STI ili Golf R na primer, dok su mu „mane“ generalno iste kao i kod drugih automobila. Niko nije savršen, zar ne?

Nažalost, prilično je jasno da Kia nije ostvarila dovoljnu prodaju da bi opravdala lansiranje druge generacije. Međutim, prateći nemački poslovni model, na putu je da svom pulenu pruži redovnu restilizaciju na sredini životnog ciklusa. Ipak, za razliku od Z4 ili CLA, ovo osveženje donosi veće motore umesto besmislenih promena na odbojnicima i maskama hladnjaka.

Korejska internet stranica, KKS Studio, uradila je render jednog od modela koji su još uvek u fazi testiranja. Doduše, promenjena su i prednja i zadnja svetla, verovatno iz razloga što Kia planira da ukine ovaj model ukoliko prodaja ne bude zadovoljavajuća.

S novim bojama i dizajnom točkova, Stinger bi mogao da bude primamljiviji kupcima, međutim činjenica je da ovakve automobile prodaje pre svega „dobar glas“.

Kia sa Stingerom primenjuje suprotnu filozofiju vladajućim trendovima, što pozdravljamo. Dok svi smanjuju motore, korejska marka je odlučila da ih poveća. U prevodu, to znači da će GT (ili GTS) perjanica dobiti novi 3,5-litarski turbo V6. Prirast u snazi nije velik, ali treba očekivati 380 (lako nadgradivih) „konja“.

Čak je i regularni Stinger dobio motorno „pojačanje“ u vidu novog 2,5-litarskog turbomotora s oko 300 ks.

Ne možemo da se otmemo utisku da je Stinger bolja kupovina od nekog od ulaznih AMG ili M modela s četvorocilindarskim motorima.

AutoRepublika

(613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Dizajnu baš ne bih imao šta da prigovorim. Eto sad ni motorima. Ok, u Evropi bi pre dobro došao neki jak dizel ili hibrid ali očigledno im Evropa nije ni bila glavno tržište.

moron

Ako je suditi po motorizaciji, Stinger sa FL odlazi iz Evrope. Sa ovolikim motorom i „kamionskom emisijom“, to šanse nema da „poreski“ i „ekološki“ prodje u Evropi.

Rikošet

Tako konkretna riječ „snobovština“.

Samo jednom sam vidio ovaj automobil uživo i mogu reći da je tada ostavio impresivan utisak na mene.

Imam jednog drugara koji ima Optimu. Sanja dan kad će imati i Stingera, polovnog, ali ga imati…

Tako je lijepo kad čovjek gaji strast prema nekom automobilu i kad mu se toliko raduje kao on…