1. Home
  2. Vesti
  3. Poklonici Opela iz Rusije napali rekord za Ginisovu knjigu
Poklonici Opela iz Rusije napali rekord za Ginisovu knjigu
1

Poklonici Opela iz Rusije napali rekord za Ginisovu knjigu

1.91K
1
Podelite sa prijateljima:

Ruski zvaničnici su pre nekih šest i po godina otvorili tematski Patriot park na oko jedan čas vožnje daleko od Moskve, kao svojevrsni poligon za promociju vojne tehnologije te zemlje. Upravo to je bilo mesto oktobarskog okupljanja zaljubljenika u vozila nemačke marke Opel. Tom prilikom su Opelovi entuzijasti pokušali da druženje uvedu u istorijske udžbenike, i to po broju vozila koja su iskorišćena kao komponente u sačinjavanju amblema brenda.

Idejom je bilo predviđeno da njih oko pet stotina bude parkirano na način da se oformi logotip „polomljene munje“, za šta se verovalo da će biti dovoljno četvorotočkaša kako bi se postigao oblik najvećeg automobilskog grba na svetu. Međutim, ispostavilo se da je rekord ostao daleko nedostižan za slovenske zavisnike o mirisu benzina, što i ne čudi jer organizatori nisu mogli unapred znati koliki će biti odziv opelofila.

U datim okolnostima su stvari tekle na sledeći, čini se posve logičan način. Naime, kao što se vidi u gornjoj minijaturnoj galeriji, u prvom koraku su prisutni Opelovi limeni proizvodi bili iskorišćeni da bi se izveo simbol u sredini ovala, onaj koji u žargonu nazivamo „polomljenom munjom“, dok ga sami Rusi krste kao „cik-cak“.

Potom su ostali automobili raspoređeni za „crtanje“ kruga kojim je obuhvaćena Opelova munja, s tim da su organizatori preračunali koliko četvorotočkaša imaju na raspolaganju, i uporedili s brojem istih neophodnih da se krug zatvori. Matematika je bila ta koja je odredila i koliko će krug biti „debeo“, to jest u koliko je redova moguće složiti sva dostupna vozila.

Kao rezultat kalkulacije se došlo do toga da je bilo dovoljno Opela za dvostruki krug oko izlomljene munje, pa se čak ušlo i u uobiličavanje trećeg ovala, ali ukupno raspoloživih 536 primeraka Opela nije bilo dovoljno da se ideja i zaokruži kroz masivniji, trostruki krug.

Avaj, kao što rekosmo, rekord je ostao netaknut jer je u tom pokušaju amblem načinjen od 1,6 hiljada primeraka četvorotočkaša. Ipak, ovo postaje najbolji pokušaj na ovu temu na tlu Ruske Federacije gde se niko nije pojavio s tako ambicioznim projektom do ovog trenutka. Prethodni pokušaj je registrovan 2010. godine, ali se tada na skupu pojavilo samo 180 automobila.

Kako vidimo u priloženoj galeriji, propao pokušaj nije sprečio divno druženje i jedan kompletan ugođaj.

AutoRepublika

 

(1907)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Trud za Poštovanje…