1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Unapređeni Jaguar F-Pace SVR (GALERIJA)
Premijera: Unapređeni Jaguar F-Pace SVR (GALERIJA)
1

Premijera: Unapređeni Jaguar F-Pace SVR (GALERIJA)

358
1
Podelite sa prijateljima:

Performantni SUV prošao je kroz restilizaciju za modelnu 2021. godinu. 

Jaguarovi inženjeri posvetili su boljim voznim odlikama potentnog vozila sa uvećanim klirensom. Tako sada navode da su dodatno poradili na ogibljenju i upravljanju, što bi sve zajedno trebalo da pruži više radosti za vozača. No, to nije sve, jer je bilo promena i kod pogonske jedinice.

U suštini, motor je isti. Radi se o 5,0-litarskom V8 agregatu sa superpunjačem. Ovaj blok isporučuje i dalje 550 ks, ali je maksimalni obrtni momenat sada veći i iznosi mamutskih 700 Nm. Snaga se na točkove prenosi putem osmostepenog automatskog menjača.

Prevedeno u performanse, performantno izdanje F-Pacea sada ima brži sprint do 60 milja na čas, koji se obavlja za 3,8 s, umesto nekadašnjih 4,1 s. Maksimalna brzina iznosi 287 km/h, što je nešto više nego ranije (283 km/h).

Jaguar navodi da je poboljšao vazdušno hlađenje samog motora i kočnica. Otud verovatno i nešto drugačiji usisnici za vazduh na prednjem delu vozila. Mada, uz malo tanju svetlosnu grupu, to bi bilo to od promena na anfasu automobila.

U kabini takođe nije bilo mnogo izmena, no dve su odmah primetne. Prvo, drugačija je ručica automatskog menjača, i drugo postavljen je veći ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Nekadašnji je imao dijagonalu od 10 inča, a novi ima 11,4 inča. Ispred vozača je i dalje digitalna instrumentalna tabla od 12,3 cola.

Prodaja osveženog modela počinje iduće godine, ali Jaguar još uvek nije saoštio cene za unapređeni SUV.

AutoRepublika 

(358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Jedan od najlepših u klasi, i spolja i unutra.