1. Home
  2. Vesti
  3. Renault pomaže boljoj bezbednosti dece u saobraćaju
Renault pomaže boljoj bezbednosti dece u saobraćaju
0

Renault pomaže boljoj bezbednosti dece u saobraćaju

102
0
Podelite sa prijateljima:

Održanim predavanjem na temu bezbednosti dece u saobraćaju u novobeogradskoj osnovoj školi „Nadežda Petrović“ zvanično obeležen početak drugog talasa akcije „Bezbednost za sve“.

Danas je u osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ na Novom Beogradu, održan edukativan čas na temu  bezbednosti dece u saobraćaju čime je i zvanično obeležen početak drugog talasa akcije „Bezbednost za sve“, koju već drugu godinu zaredom, Renault Nissan Srbija sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom Transfera d.o.o.

Bliži se školski rasput i period kada će deca biti aktivnija u  saobraćaju, bilo kao pešaci, putnici u automobilu ili vozači bicikla, pa je upravo ovaj period izabran kao pogodan za podizanja svesti naših najmladjih koliko je bezbedno i odgovorno ponašanje u  saobraćajnu važno i nepohodno. Ove godine će kroz ovaj program proći 13.000 dece u 34 opštine u Srbiji, a samu edukaciju u školama će obaviti policajci.

Prvi put je akcija „Bezbednost za sve“ sprovedena u Srbiji u decembru 2017. godine  kada je kroz ovaj program prošla 21.000 dece trećeg razreda osnovnih škola u 57 odabranih opština širom Srbije. Kriterijum za izbor opština bio je zvanični podatak MUP-a o javnom riziku stradanja i akcenat je stavljen na najugroženija područja.

Reč je o međunarodnom vaspitno-edukativnom programu koji Renault sprovodi u dvadeset zemalja u svetu, kao potpora globalnom projektu UN-a „Dekada akcije za bezbednost na putevima 2011–2020.“. Program je namenjen podsticanju najmlađih, a time i najranjivijih, učesnika u saobraćaju na sigurno ponašanje na ulicama.

 

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments