1. Home
  2. Video
  3. Tesla Model Y vs Hyundai Kona Electric (VIDEO)
Tesla Model Y vs Hyundai Kona Electric (VIDEO)
1

Tesla Model Y vs Hyundai Kona Electric (VIDEO)

210
1
Podelite sa prijateljima:

U video klipu se do detalja porede dva popularna električna krosovera.

Tesla Model Y jeste sposobniji, napredniji i skuplji od Hyundai Kone Electric, ali razlika u ceni između njih nije prevelika, tako da se definitivno mogu uporediti. Ova komparacija će biti još relevantnija kada Tesla bude oficijelno lansirao Model Y Standard Range 2021., s obzirom da će taj model biti najbliži korejskom po specifikacijama.

Da se vratimo na klip, u kojem Cleanerwatt analizira dostupne varijante Modela Y i Kone EV uz primarni parametar koji podrazumeva „trošak po milji autonomije“. Ovo očigledno daje prednost Hyundaiju, jer u osnovnoj SEL verziji košta 37.100 dolara i pruža domet od 415 kilometara. Najjeftinije izdanje Modela Y koje se trenutno može dobiti je Long Range s pogonom na sve točkove, koji startuje od 52.990 evra i rapolaže autonomijom od 508 kilometara. U prevodu to znači da pređena milja u Hyundaiju košta 144 dolara a u Tesli 167.

Nema dileme da je Model Y primamljiviji, bez obzira na višu cenu, ali činjenica da je Kona direktno poređenja s kalifornijskim modelom govori dosta o tome koliko su električni automobili napredovali u kvalitetu i mogućnostima u međuvremenu.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Meni je Kona čak i lepša. Možda ne baš u ovoj boji ali oblik mi je lepši.