1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Fiat Tipo stiže u drugoj polovini godine
Restilizovani Fiat Tipo stiže u drugoj polovini godine
15

Restilizovani Fiat Tipo stiže u drugoj polovini godine

3.80K
15
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka trenutno je u procesu osvežavanja svog modela iz C segmenta. 

Fiat Tipo je automobil koji može svojom cenom konkurisati više nego uspešnim proizvodima iz Dacije. Stoga je veoma interesantan za kupce u istočnom i jugoistočnom delu Evrope. No, njegova istinska meta jeste Turska gde se uostalom i proizvodi, mada na tom tržištu nastupa pod nazivom Egea.

Tipo se nadmeće u konkurentnom C segmentu, gde je daleko od lidera u klasi. Prošle godine je ostvario veliki pad prodaje i na Starom kontinentu stigao je do 85.000 isporučenih primeraka.

I mada se verovalo da će Fiat primeniti samo blago ažuriranje ovog modela na sredini tržišnog života, poslednje informacije kažu da će restilizacija biti značajno temeljnija.

Možda najvažnija vest jeste najava da će biti uključena i nova verzija pod nazivom Cross. Kao što samo ime kaže, ova će koketirati sa krosoverima, Tipo Cross imaće povišeni klirens i dolaziće u konfiguraciji sa petoro vrata, što će mu doneti željeni nivo praktičnosti.

Efekti pandemije korona virusa osetiće se u potpunosti tek u drugoj polovini godine, a sa niskom cenom i dobrom alternativom popularnom SUV segmentu Tipo Cross mogao bi dobar solidan prodajni uspeh.

Na osnovu onoga što se može pročitati kod italijanskih kolega, restilizovani Tipo imaće blago izmenjeni eksterijer. Verovatno će se te promene svesti na drugačiji izgled svetlosnih grupa i odbojnika, dok će u kabini doći do koraka napred u svakom pogledu.

Fiat će postaviti novu centralnu konzolu, ili se bar tako veruje, a jedna od odlika biće i novi ekran osetljiv na dodir, za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Pored estetskih promena, doći će do zahvata i ispod haube. Očekuje se da osveženi Tipo dobije tehnologiju blagog hibrida i to kod 1,0 i 1,3-litarskog benzinskog motora. Veruje se da će i dizel agregati proći određeno ažuriranje, kako bi pre svega emitovali manje štetnih gasova.

Italijanska marka trebalo bi da ponudi restilizovani Tipo u drugoj polovini tekuće godine.

AutoRepublika 

(3796)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne znam kako je to i pre ovoga bilo za druga tržišta na kojima se prodaje, ali, nedavno primetih za Srbiju reklamu za Tipo u paketu „Forte“ (u sve tri karoserijske izvedbe), koji paket uključuje i AEBS (pa sa 1,4 od 95 ks sedan košta 10.990).
A za Srbiju, u kojoj i dalje možete kupiti kola C segmenta od 25k, pa i više ( npr focus ), koja serijski nemaju AEBS (kao i neki „đipovi“, recimo, Tucson, osim ako je najviši paket, tj. „lepo iznad“ 30k), takva aktivna bezbednosna serijska oprema Tipa ipak dodje kao neko „čudo“.

Rikošet

Vozio sam taj akcijski model i mogu ti reci kad se sve sabere i oduzme za te pare se dobije posten komad autaomobila. S vana je Tipo meni bas naocit, iznutra je na prvu dobolno plastican, ali kada uzmes u obzir odnos cijene, opreme i onog sto konkurencija nudi ili ne nudi za iste pare ta plasticnost ti za dan, dva postaje prihvatljivija. Motor je solidan, nista specijalno, na momente prebucan, u opustenom ritmu sasvim ok. Mjenjac sest brzina isto ok, vjesanje kompromis izmedju udobnosti i solidne dinamike, a ima i te elektronike poprilicno. Potrosnja ako se ne forsira ili… Pročitaj više »

s mile

ta ponuda je trebutno jedna od boljih, za sve one kojima 95ks završava posao
mislim da je fabija u drugom nivou opreme je oko 10500eur….

moron

Fabija TSI 95 Ambi’šn ima posebno poniženu pandemijsku cenu od 11.402. Bez opcionala.
https://www.autohermes.rs/download/cenovnici/Fabia%20FL%20-%20Fabia%20Combi%20FL/Fabia%20FL.pdf
A, recimo, kad smo je mi na poslu uzimali pre dve godine, tada je sa metalik bojom i doplatom za 6 air bagova (ti „jastuci“ su doplaćeni 520), koštala 10.990. Ali, tada nije bila ova „kuga“, pa je bila jeftinija 🙂
Inače, da kucnem u drvo, ta „fabijana“ je na oko 67 kkm i još nije „zaribala“ …

don

Ovo je cijena sa virusom, dok ga drugi daju džaba , svabe tj vw naplaćuje kao dodatnu opremu!:-)

don

Forza Fiat! Forza Italia!,🚗🇮🇹

Dragan

Meni je fiat najbolji auto pa 3 mjesta prazna onda ostalo

Goran

Slažem se. Veoma udoban, lak za upravljanje, ne kvari se, i jeftin kako za nabavku tako i za servisiranje.

Ivan

Nikakva restilizacija ne moze da pomogne takav pad nivoa kvaliteta kakav je Fiat sebi dozvolio. Kada pogledate nivo izrade Fiata Bravo iz 2007. ciji je aktuelni Fiat Tipo ocigledan naslednik, to je totalno jadno. Politika da se kao luksuznija varijanta forsira 500 linija je besmislena- ne voli svako da vozi te smesne automobile kao iz cirkusa!

Rikošet

Sve to stoji, ali Fiat je za Tipa čini mi se imao sledeće dvije opcije. 1. Napraviti auto koji će kvalitetom materijala parirati najboljim kompaktim i koji će godišnje da se proda u 100.000 jedinica ili 2. oboriti kvalitet onoga što najmanje utiče na komfor vožnje (plastika) i prodati značajno više vozila… Škoda se recimo odlučila za potpuno suprotan pristup sa Scalom i sada je u žestokom problemu. Nema imižda, tehnologiju, a ni kvalitet A3, Leona i Golfa da se skupo proda, a zanemarila je nekadašnji osnovni Škodin kvalitet odličan odnos uloženog i dobijenog. I šta sad imamo Scalu 1.0… Pročitaj više »

moron

Trenutno je kod srpskog uvoznika škode pandemijska akcija: „Fabia od 8.904 evra, Scala od 12.900 evra, Kamiq od 13.992 evra, Karoq od 16.908 evra, Kodiaq od 19.992 evra, Superb od 19.800 evra“.
Evo je Scala: https://www.autohermes.rs/download/cenovnici/Scala/Scala.pdf

Rikošet

Gledao sam Skodin online konfigurator sa redovnim cijenama. Bolje poznajes materiju od mene i vjerovatno uocavas da se Active paket od akcijskog Fiatovog sadrzajno razlikuje za nekoliko stotina ili hiljada eura. Nema alu 16-ki, nema zadnjih podizaca stakala, Tipo ima volan sa daljinskim komandama, a Skoda drveni plastikaner… Kad se sve sabere i kad Scali dodas sve sto ima Tipo razlika u cijeni postaje puno veca…

Don

bas ti hvala sto si objasnio, nije mi se dalo da buljim pola sata il vise u ponude i usporedjujem. Tipo je cisto solidan komad auta, kazem ja, Kia je tako krenula sa Ceedom, fiat se tome vratio sa Tipom, mada bi mogao staviti snazniji motor koji manje trosi, vjerujem da ce to popraviti sa redizajnom i uvesti cak i cross verziju koju sam davno i zagovarao, ali ostaviti i LPG pogon ako nista a ono bar za karavan verziju.

moron

Rikošet,
Ma, naravno da postoji razlika i u opremi, nema zbora. Kao i motoru. Teško je tu povući neku jasnu paralelu (oprema i motor), osim cenovno (uz zanemarivanje dosta toga).

Goran

Očigledno je da nisi nikada vozio Fiata. Kada ga budeš imao shvatićeš da je taj auto u mnogim segmentima iznad nemačkih proizvođača.