1. Home
  2. Vesti
  3. VW takođe testira proizvodnju respiratora
VW takođe testira proizvodnju respiratora
0

VW takođe testira proizvodnju respiratora

206
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa se pridružuje drugim proizvođačima širom sveta, kako bi istražila mogućnosti 3D štampe u proizvodnji respiratora.

Proizvođači poput Forda, General Motorsa, Ferrarija, Fiata i Nissana, pojačali su napore u proizvodnji respiratora i prateće opreme, da bi se nadoknadio deficit i zadovoljila potreba za ovim uređajem koji život znači.

U saopštenju izdatom u petak, VW je izjavio da je formirao operativnu grupu, s ciljem da prouči upotrebu 3D štampača u proizvodnji respiratora i druge neophodne opreme. Nemački gigant ima više od 125 industrijskih 3D štampača, a kompanija trenutno testira materijale i proverava lance snabdevanja.

„Medicinska oprema predstavlja novu oblast za nas. Ipak, čim budemo razumeli potrebe i budemo dobili nacrt, možemo da počnemo“, saopštio je VW, dodavši da su odštampane komponente prototipa, kao i da je Škoda uključena u projekat.

Portparol Volkswagena je izjavio da je kompanija u bliskom kontaktu s vladama i drugim relevantnim organima radi procene potreba.

Bentley, superluksuzna filijala VW grupe, takođe je ponudio pomoć. „Ono što se mora, mora se, a mi možemo da pomognemo i siguran sam da to važi i za respiratore… ukoliko bi nam se pružila odgovarajuća informacija i prilika“, rekao je šef Bentleyja, Edrijen Holmark.

Porsche je takođe izjavio da želi da pomogne.

„Mi sakupljamo ideje u vezi s tim šta bismo mogli da uradimo u smislu humanitarne pomoći“, rekao je Oliver Blume.

BMW je takođe spreman da pomogne: „Proizvodnja komponenti u okviru upotrebe tehnologije 3D štampanja predstavlja mogućnost.“

U Velikoj Britaniji, inženjerski konzorcijum koji uključuje McLaren i Nissan, razvio je hitan prototip respiratora, koji bi mogao da bude odobren za upotrebu u bolnicama do kraja sledeće nedelje.

U Italiji, Ferrari i FCA su razgovorima sa Siare Engineeringom, najvećim proizvođačem respiratora na Apeninskom poluostrvu, da bi se povećao obim proizvodnje neophodne opreme.

General Motors je saopštio da sarađuje s Ventec Life Systemsom, kako bi ovom proizvođaču medicinske opreme omogućio da iskoristi logistiku i ekspertizu američkog automobilskog giganta, te proizvede i isporuči više respiratora.

„Blisko sarađujemo s Ventecom da bismo rapidno podigli obim proizvodnje njihovih proizvoda od ključne važnosti i podržali borbu protiv pandemije COVID-19“, izjavila je šefica GM-a, Meri Bara.

Poziv na akciju

Volvo Cars je apelovao na sve vlade da shvate ovu krizu jednako ozbiljno i ograniče kretanje.

„Mislim da za dobrobit ekonomije, treba da uradimo nešto drastično, a ne da primenjujemo neke neodlučne mere koje mogu da se produže u beskonačnost“, rekao je generalni direktor Volvoa, Hakan Samuelson. „Svedoci smo širenja koronavirusa na svakodnevnom planu.“

Šanse automobilske industrije za oporavkom zavise od koordinisane akcije, smatra Samuelson.

„Postoji velika razlika među zemljama vezano za primenjene mere. Neke imaju policijske časove, zatvorene restorane i škole. U drugim su primenjene manje drastične mere. Mislim da bismo morali to više da sinhronizujemo.“

AutoRepublika

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments