1. Home
  2. Vesti
  3. Radnici Porschea dobijaju bonus u vrednosti od skoro 9,7 hiljada evra
Radnici Porschea dobijaju bonus u vrednosti od skoro 9,7 hiljada evra
0

Radnici Porschea dobijaju bonus u vrednosti od skoro 9,7 hiljada evra

204
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je poslovao fantastično tokom prošle godine, pa se tome raduje i kompanijski proletarijat. Ne, nisu toliko ozareni zbog priliva novog blagostanja u životima akcionara, već usled činjenice da će svaki od zaposlenih dobiti bruto iznos od 9.690 evra, što je i više nego dvostruko veći iznos u odnosu na onaj koji će inkasirati kolege iz matičnog Volkswagena.

Na spisku blagoslovenih duša iz Cufenhauzena (i ostalih nemačkih povezanih lica) je malo više 28 hiljada individua. Prošlogodišnji bonus je 7,9 hiljada evra, pa je i to razlog više za radost radnika Porschea. Podatke o ovim bonusima saznadosmo juče, kao što smo mogli pročitati i da će nagrada biti isplaćena uz aprilske zarade. Prikladno je mesto da naglasimo da su Porscheovi radnici inkasirali bruto sumu od 9.050 evra, kao vanrednu nagradu za rad tokom 2022. godine.

Zavisno preduzeće Volkswagena, kompanija Porsche je u utorak predstavila poslovne rezultate koji opisuju prošlogodišnja postignuća. Uprkos produženim mukama u lancu snabdevanja, snažnoj inflaciji i visokim iznosima ulaganja, proizvođač luksuznih i sportskih automobila ostvaruje više prihoda i dobiti. Iznos isplaćenog godišnjeg bonusa je tradicionalno bogat u preduzeću iz Štutgarta. Evo i preciznije komparacije s bonusom koji dobijaju radnici matične marke VW. Njima će na račune, po istom osnovu, stići bruto suma od 4.735 evra.

„Naši zaposleni mogu biti veoma ponosni na naše rezultate“, rekao je pedesetdevetogodišnji direktor kadrovskog odeljenja Porschea Andreas Hafner. Bonusi se u Porscheu tradicionalno isplaćuju još od 1997. godine. Uz takozvanu trinaestu platu, radnici Porschea su dobili i preporuku od strane rukovodstva da deo para proslede onima kojima je to najpotrebnije i koji su u patnji.

Inače, grupa Volkswagen je ostvarila veću dobit u prošloj godini i imala je koristi od poboljšanja u svakodnevnom poslovanju. Tako je poslovni rezultat nakon oporezivanja porastao, sa 15,8 milijardi evra u prethodnoj godini, na 17,9 milijardi evra u tekućoj. Ovaj podatak je juče u Berlinu objavila grupa DAX. Ako se ta dva finansijska pokazatelja stave u odnos, shvatićete da se radi o rastu od 13%. Međutim, odeljenje oformljeno za razvoj softvera, ono po imenu Cariad, poslovalo je još lošije no lani, povećavajući poslovni gubitak na 2,4 milijarde evra.

AutoRepublika

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments